Yalova İtfaiyesi'nden Bursa'daki yangına önemli destek

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde makilik alanda başlayan ve kısa sürede Bursa Uludağ Üniversitesi yerleşkesindeki ormanlık alana sıçrayan yangının söndürülmesi çalışmalarına Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri önemli bir destek sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 12:20
https://www.yalovahayat.com/

Yangının büyümesiyle birlikte Yalova Belediyesi ekipleri hızla bölgeye sevk edildi. Yangın alanına kısa sürede ulaşan Yalova İtfaiyesi ekipleri, alevlere müdahale etmeye başladı. Uzun süren mücadeleler sonucunda alevler kontrol altına alındı.

Yangın sırasında Uludağ Üniversitesi'ne ait bir tesisin çatısı yanarken, üniversite yerleşkesindeki ormanlık alanların yarısının alevlere teslim olduğu bildirildi. Yalova İtfaiyesi ekipleri, yangının kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmalarına da katılarak yangının yeniden başlamasını önledi.

Yalova İtfaiyesi'nin özverili çalışmaları, yangının daha fazla yayılmasını engelleyerek büyük bir felaketin önüne geçti. Yangının tamamen söndürülmesinin ardından ekipler Yalova'ya geri döndüler.

Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin bu hızlı ve etkin müdahalesi, yangının kontrol altına alınmasında büyük rol oynadı. Ekiplerin fedakarlığı ve profesyonelliği, Bursa'daki yangın söndürme çalışmalarına önemli bir katkı sağladı.