Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, “10 günde 800 tonun üzerinde asfalt yaptık”

Yalova İl Özel İdaresi, asfalt plentini devreye sokmasının ardından yolların asfaltlanması konusunda vites yükseltti. Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, “10 günde 800 tonun üzerinde asfalt yaptık” dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2024 11:39

Yalova İl Özel İdaresi 2024 yılını ‘yol yapım sezonu’ ilan etmişti. Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde 33 milyon lira değerindeki asfalt plenti de düzenlenen törenle hizmete girmişti. Burada konuşan Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, “550 kilometreyi aşan ve her geçen gün büyüyen bir yol ağına sahibiz. Bu yıl 55 kilometre sathi kaplama, 250 kilometre arazi yolu çalışması başlattık.

Tonlarca yama yaptık. Bu tesiste üretilecek olan asfalt ile bu sene 12 bin metrenin üzerinde yeni sıcak asfalt yol yapacağız. Kapasitemizi sadece idaremize değil, özel sektör de dahil olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına hizmet verecek şekilde tasarladık” demişti.  Asfalt plentinin devreye girmesi ile birlikte İl Özel İdaresi yol yapım çalışmalarında da kelimenin tam anlamı ile vites yükseltti. Köy yollarında hummalı bir asfaltlama çalışması başlatıldı.

Bu konuya da değinen Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, “2024 yılını yol yapım sezonu olarak ilan ettik. Bu yıl 55 kilometre sathi kaplama, 250 kilometre arazi yolu çalışması başlattık. Tonlarca yama yaptık. Asfalt plentimizin devreye girmesi ile birlikte asfalt yol yapım çalışmalarımız da hız kazandı. 10 günlük sürede rekor kabul edilebilecek bir oranda asfaltlama gerçekleştirdik. Şu ana kadar köy yollarımızda 800 ton asfalt yaptık. Bunların arasında yıllardır adeta ortada kalan ve ciddi tepkilere neden olan Kılıç yolu da yer alıyor. İdare olarak bu plenti bir tesis değil ilimizin ve geleceğimize yapılan yatırım olarak görüyoruz. Bu tesisle birlikte ilimizin ulaşım ağını modernize ederek, yatırımları teşvik edeceğiz. Bu önemli günde birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak bölgemizi daha da geliştirmeyi hedeflediğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum” diye konuştu.