Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel: “Köylerimizin yaşam standardını yükseltmeye çalışıyoruz”

Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, gerek İl Genel Meclisi ve gerekse İl Özel İdaresi’nin tek amacının köylerdeki yaşam standardını yükseltmek olduğunu söyledi. Soygüzel, Yalova’daki köylerin Anadolu’daki köyler gibi değil Avrupa’daki banliyöler standardında olduğunun da altını çizdi

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2023 06:09
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2023 06:09
https://www.yalovahayat.com/

Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, köylere yapılan hizmetler ve amaçları hakkında bilgiler verdi. Bu anlamda açılamalarda bulunan Soygüzel, köylerin aldığı hizmetlerin, köylerden gelen taleplerin de çıtasını yukarıya taşıdığını ifade ederek, “Yalova İl Özel İdaresi köylerimizdeki yaşam standardını yükseltmek adına çalışıyor. Örneğin 43 köyümüzden 30’undan fazlasına doğalgaz götürülmüş durumda. Yalova olarak bu anlamda ülkenin sayılı illeri arasındayız. Yine köy yollarımızın tamamı sıcak asfaltla kaplıdır. Köy meydanlarımız kilitli parke taşlarla kaplı. Köylerimizde yeni köy meydanları oluşturuyoruz. Bunlar köylerimizin kimliği niteliğinde de oluyor. Bizim köylerimiz Anadolu’nun köyleri değil de Avrupa’nın banliyöleri gibi. Bu köylerde hizmet beklentilerini de yukarılara taşıyor” dedi. 

İlginizi Çekebilir... Yalova İl Özel İdaresi binası eylülde ihaleye çıkacak

“Nüfusu ilçelerden çok olan köylerimiz var” Yalova’daki köy sayısının az olmasına rağmen köylerdeki nüfusun oldukça yüksek olduğunun da altını çizen Soygüzel, “Cumhurbaşkanımızın daha Başbakanken başlatılan KÖYDES programı var. Bu program kapsamında ilçe bazlı olarak devletimiz köylere nüfusları ile orantılı olarak ödenek gönderiyor. KÖYDES ödenekleri, kaymakamlarımız, İl Genel Meclisi üyelerimiz ve muhtarlarımızdan oluşan Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafından köylere ihtiyaçlarına göre harcanıyor. Eğer köylerimizin ihtiyaçlarına bu ödenek yetmiyorsa İl Genel Meclisi kararı ile İl Özel İdaresi bütçesinden ilave ödenekle köylerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Burada bizim için öncelik altyapı ihtiyaçlarıdır. Kanalizasyonu, yolu, sağlıklı içme suyu altyapısının olmadığı köyümüzün ilimizde olmaması gerekli. Köy sayımız az olsa da köy nüfusumuz yüksek. Nüfusu 3 bin olan köyümüz var mesela. Yaz nüfusu 30-40 bini bulan köyler var. Bu köylerdeki nüfus Anadolu’daki ilçe nüfuslarından fazla” diye konuştu.  “Kararları oy birliği ile alıyoruz” Bu anlamda İl Genel Meclisi üyelerine ortaya konan uyumlu çalışmadan dolayı da teşekkür eden Soygüzel, “Yalova İl Genel Meclisi üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Biz neredeyse tüm kararları oy birliği ile alıyoruz. Bu hizmetlere yönelik kararlar da isabet oranını yükseltiyor. Yine çalışma anlamında daha uyumlu ve demokratik bir dağıtım meydana geliyor” dedi.