Yalova İl Genel Meclis ilk oturumu tamamlandı

Hasan Soygüzel’in başkanlığında gerçekleştirilen Yalova İl Genel Meclisi, Eylül ayı olağan toplantılarına güncel konuların görüşülmesi ile başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2023 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2023 17:41
https://www.yalovahayat.com/

4 Eylül 2023 Tarihinde geçekleşen Yalova İl Genel Meclisi Eylül ayı olağan toplantılarının ilk oturumu gerçekleştirildi. İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel'in başkanlığında gerçekleşen oturumda Eylül ayının gündem maddeleri konu alındı ve oylamaya sunuldu. Gündemde olan ilk maddeye göre Yalova İli, Merkez İlçe, Paşakent Mahallesi, Soğucak Kalıcı Konutları bölgesinde ki iş yerlerinin mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan B Blok, birinci kat, 37 numaralı iş yerinin Yalova Belediyesi’ne olan tahsisinin kaldırılarak, söz konusu iş yerinin 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 10’uncu maddesinin (f) bendi uyarınca satışının yapılması konusu hakkkında müzakere edilerek oy çokluğu ile kabul edilmiştir.

 Gündemde olan İkinci maddeye göre Yalova Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü’nün talebi üzerine Yalova Devlet Hastanesi bünyesinde açılacak olan kreşin malzeme ve mefruşat (büro malzemeleri, mefruşat, kırtasiye, oyuncak vb.) ihtiyacının temin edilmesi, bunun için İl Özel İdaresi bütçesinden gerekli ödeneğin tahsis edilmesi konusu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemde olan üçüncü maddeye göre Millî Eğitim Bakanlığı İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nin 24. maddesi gereğince, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak İl Milli Eğitim Danışma Komisyonunda 2023-2024 eğitim öğretim döneminde görev almak üzere İl Genel Meclis Üyeleri arasından iki temsilcinin seçilmesi konusu görüşülerek temsilcilerin belirlenmesi adına oylama yapıldı, İdris Durmuş ve Mustafa Tunalı oy birliği ile İl Milli Eğitim Danışma Komisyonunda görev almak üzere seçildi.

Murat Can Aytemur