Yalova Güç Birliği Federasyonu'na bağlı derneklerin başkan ve yöneticileri, Federasyon Başkanı İlhami Başkan önderliğinde, 31 Mart 2024 seçimlerinin ardından göreve gelen belediye başkanlarına nezaket ziyaretinde bulundu. Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, Taşköprü Belediye Başkanı İsmail Arslan, Tavşanlı Belediye Başkanı Mücahit Kaçar ve Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, federasyon temsilcilerini ağırladı.
Ziyarette Federasyon Başkanı İlhami Başkan, Yalova'nın birlik ve beraberliği için atılacak adımların ele alındığını belirtti. İnsanların toplum içinde yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olmasının önemine vurgu yaparak Türk kültüründe bu değerlerin yüksek bir özellik olduğunu ifade eden Başkan, "Bir arada yaşayan insanlar sürekli yardımlaşma içerisinde olursa hem daha mutlu hem de daha huzurlu olurlar. Birlikte yapılan işler aynı zamanda daha kısa sürede yapıldığından, böylece daha fazla iş başarılabilir” dedi.
Yalova Güç Birliği Federasyonu olarak ‘Ortak Paydamız Yalova’ sloganıyla hareket ettiklerini dile getiren İlhami Başkan, 5 derneğin bir araya gelerek federasyon kurduklarını ve Yalova'da birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye devam edeceklerini ifade etti.
Ziyarette belediye başkanlarına federasyonun ve derneklerin çalışmaları hakkında detaylı bilgi verilirken, kamu yararı adına her türlü göreve hazır oldukları ifade edildi. Başkanlar ise yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, ortak projelerde iş birliği yapmaya açık olduklarını belirttiler.