Yalova Esenköy’de fiyat listesi denetimi

Esenköy Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, kafe ve lokantalarda yeni uygulamaya giren fiyat listesi zorunluğuna yönelik denetimler gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2024 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2024 13:28
https://www.yalovahayat.com/

Esenköy Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, 1 Ocak 2024 tarihi itibarı ile yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre, yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin tarife ve fiyat listelerini görünür şekilde kafe ve restoranların önüne koymasını istedi. Ekipler, belde genelinde lokanta ve kafelerde tarife ve fiyat listelerine ilişkin denetim yaptı.

Denetimlerde, işletme sahiplerine yönelik, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde fiyat listesi konulması uygulaması konusunda bilgilendirme yapıldı. Ekipler, işletmelere bu uygulamaya uyulması için bir gün süre verdi. Aksi takdirde cezai işlem uygulanacağı uyarısında bulundu. Fiyat listesi uygulamasının, tüketicilerin haklarını korumak ve şeffaflığı sağlamak amacıyla yapıldığını belirten Zabıta Amirliği yetkilileri, denetimlerin aralıksız devam edeceğini ve uygulamaya uymayan işletmelere gerekli yaptırımların uygulanacağını söyledi.