Yalova Emniyet Müdürlüğü: Kazaların %46,4’ü motosikletlere ait

Yalova Emniyet Müdürlüğü önemli bir duyuruda bulunarak, trafikte günden güne artan motosikletlerin karıştığı kazalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 16:05

Yalova Emniyet Müdürlüğü, son dönemlerde artış gösteren motosiklet kazalarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Yapılan değerlendirmelere göre, son 6 aylık süreçte, meydana gelen trafik kazalarının %46,4’ünün motosikletlere ait olduğu belirtildi. Emniyet yetkilileri, bu durumun hem sürücülerin hem de yayaların dikkatini artırması gerektiğine dikkat çekti. Motosiklet kullanımının artmasıyla birlikte, trafik güvenliği konusunun daha da önemli hale geldiğini vurguladı. Yetkililer, sürücülerin hız, dikkat ve kurallara uyma konularında daha özenli olmaları gerektiğini ifade etti.

‘’Kaskınla hayata yol ver’’

Yalova Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimler ve uygulamalar hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, ‘’Ülkemizde motosiklet ve motorlu bisiklet kullanımındaki artışa bağlı olarak bu tür araçların karıştığı kazalar her geçen gün artmaktadır. 2024 yılının ilk altı aylık döneminde toplam kazaların % 46,4'üne bu araçların karıştığı, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise kazalarda % 49,2'lik artış meydana geldiği görülmüştür. Bu kapsamda Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüz tarafından; “KASKINLA YOL VER HAYATA" mottosuyla il merkezinde bulunan motosiklet ve motorlu bisiklet kullanıcıları ile motokuryelere yönelik; Kask, gözlük ve dizlik gibi koruyucu ekipmanları takmaları, seyir halinde iken akrobatik hareketlerden kaçınmaları, araçların sağından, banketlerden ve iki aracın arasından geçmemeleri, yayalara ayrılmış olan yollar ve kaldırımlarda araç kullanmamaları, özellikle geceleri reflektörlü giysi-yelek giymeleri, trafik kurallarına ve hız limitlerine uyarak araç kullanmaları yönünde eğitim ve bilgilendirme faaliyeti yapılmıştır. Yalova İl Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın trafikte daha güvenli bir şekilde seyir edebilmeleri, trafik kazası sonucu meydana gelebilecek yaralanma ve ölümlerin en aza indirgenebilmesi amacıyla bilgilendirme ve faaliyetlerimiz kararlılıkla sürdürülecektir.’’

Murat Can Aytemur