Yalova'dan 2 Okul Robot Yarışmasında

Yalova’dan Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yalova Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi, 15. Uluslararası MEB Robot Yarışması’na katıldı. Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe de gençleri yalnız bırakmadı.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2023 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2023 08:51
https://www.yalovahayat.com/

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 15. Uluslararası MEB Robot Yarışması, 6-9 Eylül 2023 tarihleri arasında Bursa Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksinde gerçekleştirildi. Yarışmaya, Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Bosna Hersek, Kuzey Makedonya, Kosova, Özbekistan, Romanya ve Türkmenistan’dan da katılım sağlandı. Yarışmada Yalova’yı ise Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yalova Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi ekipleri temsil etti. Yarışmada, 14 farklı kategoride robotlar yarıştı. Bu kategoriler arasında çizgi izleyen, mini sumo, labirent ustası, insansız hava aracı, endüstriyel robot kol, tasarla-çalıştır, yumurta toplama (caretta caretta), tozkoparan robot (temel seviye), serbest proje, temalı robot, otonom araç ve su altı aracı (ROV) yer aldı.

Yalova’dan Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mini sumo kategorisinde, Yalova Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi ise serbest proje kategorisinde yarışmaya katıldı. Her iki okul da yarışmada başarılı bir performans sergiledi. Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe de okullarımızın yanında olarak onlara destek verdi. Gençleri kutlayan ve başarılar dileyen Akmeşe, “Robot yarışması, gençlerimizin teknolojiye ilgisini artırarak onları geleceğe hazırlayan bir etkinliktir. Biz de Yalova olarak bu etkinliğe katkı sunmaktan gurur duyuyoruz. Okullarımızın yaptığı robotlar hem emek hem de zeka ürünüdür. Onları tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi.