Yalova’da YKS’ye geç kalan öğrencilerin okula alınması tepki topladı

Yalova’da ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın bugün başlayan ilk oturumuna 2 dakika geç kalan 2 öğrencinin okula alınması sosyal medyada tepki çekti.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2024 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2024 11:15
https://www.yalovahayat.com/

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen YKS’nin yapıldığı okullarda sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Yalova’da 30 sınav merkezinde 10 binin üzerinde öğrenci sınava girdi. Okullara giren öğrenciler ilk olarak polisler tarafından arandı. Ardından sınav giriş belgesinde yer alan salon ve sıra numarasına göre sınıflara yerleşen öğrenciler, saat 10.00 itibarıyla ter dökmeye başladı. Okul bahçesindeki veliler ise polis tarafından dışarı çıkarılarak, okul girişleri kapatıldı.

 

Sınavlar iptal edilsin tepkisi!

Yalova merkezde eğitim veren Sabri Ekşinozlugil Anadolu İmam Hatip Lisesinde sınava 10.01 ve 10.02 saatlerinde yetişen gençler ise salona girmek için büyük çaba gösterdi. Kapı ve çerçevelere vuran erkek öğrenci, umudunu kaybedip merdivenlere oturduktan sonra velisinin gayretiyle okula alınarak sınava girdi. Sınava geç kalan kız öğrenci de aynı şekilde çabalayarak sınava girmeyi başardı. Sosyal medyada yayınlanan videoların ardından birçok vatandaş öğrencilerin sınava alınmasına tepki gösterdi. Öğrenciler, geleceklerini etkileyen bu önemli sınava alınmasaydı 1 yıl daha sınava girmek için bekleyecekti. Bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından saat 10’u geçtikten sonra öğrencilerin okula alınması ‘ayrıcalık’ olarak nitelendirildi. Bazı vatandaşlar sınavların iptal edilmesi ve öğrencileri okula alan görevlilerin ceza alması gerektiğini belirtti.

Serap Polat