Yalova'da ve İstanbul'da deprem kendisini bir kez daha hatırlattı

Jeoloji Mühendisi Osman Kendir, Marmara Denizi'nde gerçekleşen ve Yalova'dan da hissedilen 3,9 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamada bulundu

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2023 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2023 15:09
https://www.yalovahayat.com/

Marmara Denizi’nde 19 Ağustos 2023 Cumartesi günü saat 17.45'te meydana gelen 3,9 büyüklüğündeki deprem Yalova’dan da hissedildi. Depremle ilgili açıklama yapan Jeoloji Mühendisi Osman Kendir, depremin fay hattının en az hareket ettiği bölgede gerçekleştiğini belirtti. Osman Kendir beklenen büyük İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kendir, “Depremler fayın en az hareket ettiği bölgede gerçekleşir. Büyüklüğü 3,9 olan bir depremcik ile Marmara Denizi’nde fay hattı buradayım diyerek bize merhaba dedi. Depremin olduğu bu bölge ise sismik boşluk diye hocalarımızın bahsettiği bir alandır. Uzmanların oldukça önemsediğini ve arkasını takip ettiğini düşünüyorum. Bize düşen ise önlem sürecini hızlandırmak” dedi. Sismik boşluk, fay hattının üzerinde uzun süredir deprem olmayan ve gerilimin biriktiği bölge olarak tanımlanıyor. Bu bölgede olası bir depremin büyük yıkıma yol açabileceği uyarısı yapılıyor. Marmara Denizi’nde bulunan fay hattı, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın bir parçası olarak kabul ediliyor. Bu fay hattı üzerinde 1999 yılında meydana gelen Gölcük ve Düzce depremleri sonrasında Marmara Denizi’ne doğru bir hareketlenme gözleniyor. Marmara Denizi’nde yaşanan son deprem, vatandaşları da tedirgin etti. Deprem sonrasında sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapıldı. Bazı kullanıcılar depremi hissettiklerini, bazıları ise önlem alınması gerektiğini belirtti.