Yalova’da üzüm hasadı başladı

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nde düzenlenen üzüm hasadı programına katılarak, Yalova'da geliştirilen üzüm çeşitlerinin hasadına start verdi

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 16:19

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, eşi Prof. Dr. Cemil Kaya ve Yalova Belediye Başkan Vekili Cem Saraç, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Selçuk Yaman ve Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz ile birlikte Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nde düzenlenen üzüm hasadı programına katıldı.

Programda, Yalova’ya özgü ve Yalova’da geliştirilen üzüm çeşitleri hakkında bilgi alan Vali Kaya, ilk üzüm salkımını dalından kopararak hasadı başlattı. Vali Dr. Hülya Kaya, "Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, üzüm çeşitlerinin geliştirilmesi anlamında ülkemizde çok önemli bir rol üstleniyor. Burada geliştirilen birçok üzüm çeşidi, ülkemizin dört bir yanında Yalova üzümü olarak yetiştiriliyor ve bu, ilimizin tarım alanındaki başarısını gösteriyor" dedi.

Programda katılımcılara üzüm ikramında bulunuldu ve hasadın bereketli geçmesi dileğiyle etkinlik sona erdi.