Yalova’da uyuşturucu operasyonu

Yalova Emniyet Müdürlüğü 9 günlük Kurban Bayramı sürecinde de halkın huzur ve güvenini sağlamak adına operasyonlarına ara vermedi. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda uyuşturucu satıcılarına göz açtırılmadı.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 14:03
https://www.yalovahayat.com/

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı süresince güvenlik tedbirleri kapsamında uyuşturucu madde suçlarına yönelik operasyonlarını sürdürdü. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, çevre illerden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri Yalova'da sokak düzeyinde ticaretini yapacakları tespit edilen dört şüpheli yakalandı.

Operasyonlar sonucunda E.K., M.A.K., V.S.D. ve İ.Y. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Narkotik madde arama köpekleri Gölge ve Zeytin'in de katıldığı aramalarda, toplamda 148.87 gram metamfetamin, 106.38 gram sentetik kannabinoid, 0.65 gram afyon sakızı, 0.37 gram esrar, bir adet hassas terazi ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 6 bin Türk Lirası ele geçirildi.

Yürütülen soruşturmalar kapsamında, V.S.D. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, E.K., M.A.K. ve İ.Y. adli makamlarca serbest bırakıldı. Ayrıca, 25 kişi hakkında "Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Temin Etmek" suçundan adli işlem gerçekleştirildi.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, çocuk ve gençlerin sağlıklı bir geleceğe sahip olabilmesi için uyuşturucu madde suçlarıyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.