Yalova’da TOKİ konutlarının temelleri atılmaya başlandı

TOKİ tarafından başlatılan Bağlarbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında konut ve dükkanların temelleri atılmaya başlandı. 717 konut ve 19 dükkan ile altyapı ve çevre düzenlemesini içeren projede, ilk konutların temelleri atılarak inşa süreci resmen başladı

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 16:00
https://www.yalovahayat.com/

Bağlarbaşı Mahallesi’nde startı verilen toplu konut projesinde çok önemli bir adım atıldı. Mahallede yapılacak olan konut ve dükkanların temelleri atılmaya başlandı. Toplamda 1 milyar 425 milyon 999 bin 228 TL'ye ihale edilen konut ve dükkanların yapımının 600 iş günü içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Ancak Bağlarbaşı Mahallesi’nde zemin koşullarının kötü olması nedeniyle öncelikle zemin iyileştirme çalışmaları gerçekleştirildi. Zeminin çakılan beton kazıklarla güçlendirilmesinin ardından, konutların temelleri atılmaya başlandı. 2023 yılında ihale edilerek yüklenici firmaya teslim edilen projeye göre, konutların 19 Ağustos 2025 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi’ne teslim edilmesi gerekiyor.

Projenin ilerlemesinden en çok Bağlarbaşı Mahallesi’nde yaşayan hak sahibi vatandaşlar memnun oldu. Temellerin atılmaya başlanması ile derin bir nefes aldıklarını dile getiren vatandaşlar, "Çalışmaların zemin iyileştirme çalışmaları nedeniyle bir hayli yavaş ilerlemesi bizi tedirgin etmişti. Ancak binaların temelinin atıldığını görünce rahat bir nefes aldık. Biz binaların belirtilen süre içerisinde tamamlanarak bize teslim edilmesini bekliyoruz. Artık güvenli ve modern bir ortamda hayatımızı geçirmek istiyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Bağlarbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi, bölgenin çehresini değiştirecek ve modern, güvenli yaşam alanları sağlayacak. Projenin başarılı bir şekilde tamamlanması, hem bölge sakinleri hem de şehir genelinde olumlu etkiler yaratacak.