Yalova’da tarihi mezar taşları koruma altına alınıyor

Yalova’nın köylerinde bulunan tarihi mezar taşlarının kayıtları oluşturularak koruma altına alınıyor. Çalışma hakkında bilgi veren Yalova İl Genel Meclisi Başkan Vekili İdris Durmuş, “Bu çalışma ile gelecek nesillere bırakacağımız önemli bir arşiv oluşmakta” dedi

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 08:04
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2023 08:04
https://www.yalovahayat.com/

Yalova İl Genel Meclisi Başkan Vekili İdris Durmuş, köylerdeki tarihi mezar taşlarının tespit edilerek kayıt altına alınmaya başlandığını açıkladı. Durmuş, bu çalışma ile gelecek nesillere bırakılacak önemli bir arşivin oluştuğunu da belirtti. Durmuş, yaptığı açıklamada, “Köylerimizde tarihimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Tarihi mezar taşlarının koruma altına alınarak kayıt altına alınması ve köylerimizin merkezi güvenli alanlarında sergilenmesi önemli bir aşama. Her bir köyümüzde bu tür mezar taşlarına rastlıyoruz. Geçmiş ile olan bağımızın bir parçası olsa gerek” dedi.

Yalova İl Genel Meclisi Başkan Vekili İdris Durmuş, mezar taşlarında yazılı olan kitabelerin okunması yapılarak geçmiş ile olan bağın daha fazla artacağını ifade etti. Durmuş, “Köylerimizde yüzey tarih araştırmaları, köylerimizdeki büyüklerimizle yapılan söyleşiler hepsi birbiri ile bütünleşerek ve kayıt altına alınarak inanıyorum ki gelecek nesillere bırakacağımız önemli bir arşiv oluşmakta. Burada emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Geçmişini bilen nesiller geleceği daha iyi algılayabilirler” diye konuştu.