Yalova’da sosyal medya dolandırıcılığı operasyonu

Eskişehir’de yaşayan bir vatandaşı sosyal medyada verdikleri reklam ile dolandıran çete aralarında Yalova’nın da olduğu 5 ilde düzenlenen operasyonla çökertildi. 5 zanlı gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2025 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2025 14:28

Alınan bilgilere göre Eskişehir’in Sivrihisar İlçesi’nde yaşayan bir vatandaş, sosyal medya uygulamasında gördüğü reklam görseline tıkladı. Bunun üzerine kendisi ile iletişime geçen şahsın verdiği IBAN hesabına hisse senedi almak amacıyla para transferi yaptı.

JASAT EKİPLERİ İNCELEME BAŞLATTI

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan vatandaş jandarmaya şikayette bulundu. İhbar üzerine Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Sivrihisar İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince konuyla ilgili çalışma başlatıldı.

5 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Olayı gerçekleştirdiği belirlenen 5 şüphelinin yakalanması amacıyla İstanbul, Ankara, Yalova, Kayseri ve Kahramanmaraş illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyon sonucunda 5 şüpheli, adreslerinde yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 4 adet dizüstü bilgisayar, 6 adet cep telefonu, 4 adet sim kart, 3 adet tablet ve 1 adet harddisk ele geçirildi. Şüpheliler ‘Bilişim Sistemleri Kullanmak Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık’ suçundan adliyeye sevk edildi. 

Mustafa Turan