Yalova’da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

Yalova-Bursa yolu Esadiye mevkiinde seyir halindeki otomobilin motor kısmında çıkan yangın kısa sürede aracı sardı. Yangın, Yalova İtfaiyesi ekipleri tarafından söndürüldü

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2024 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2024 11:56

Alınan bilgilere göre, Yalova-Bursa yolu Esadiye mevkiinde seyir halinde olan 16-UZ-970 plakalı araçta, henüz belirlenemeyen bir nedenle motor kısmında elektrik yangını çıktı. Yangın kısa sürede büyüyerek aracın tamamına yayılma tehlikesi oluşturdu. Durumu fark eden sürücü ve araçtaki diğer kişiler, soğukkanlılıkla hareket ederek aracı yolun güvenli bir yerine çekerek kendilerini dışarı attı.

Olay yerine çağrılan Yalova İtfaiyesi ekipleri, kısa sürede olay yerine ulaşarak yangına müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında can kaybı veya yaralanma olmazken, araçta büyük maddi hasar meydana geldi.

Yangının çıkış nedeni ile ilgili olarak inceleme başlatan ekipler, aracın motor kısmında elektrik kontağından kaynaklanan bir arızanın yangına neden olmuş olabileceği üzerinde duruyor. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.