Yalova’da Sağlık, Spor ve Gıda Hukuku Kongresi Yapıldı

Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen Sağlık, Spor ve Gıda Hukuku Kongresi geniş bir katılımla gerçekleşti. 3 ayrı oturumda katılımcılar sağlık, spor ve gıda alanlarında bildirilerini sundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 16:32

Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen Sağlık, Spor ve Gıda Hukuku Kongresi, akademisyenler, hukukçular ve sektörden temsilcilerin katılımıyla büyük bir başarıyla gerçekleştirildi. Günümüzün en önemli meselelerinden biri olan sağlık, spor ve gıda hukuku alanındaki gelişmeleri ele almak ve bu konularda farkındalık yaratmak amacıyla Mehmet Okul Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen kongreye; Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vefik Arıca, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bedrettin Keskin ile birlikte öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını Galatasaray Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Yasaman yaparken, Üç oturumda gerçekleştirilen sunumlarda, katılımcılar sağlık hizmetlerinin hukuki çerçevesi, sporun yasaları ve gıda güvenliği konularında çeşitli bildiriler sundu. Katılımcılar, bu konulardaki tecrübelerini ve araştırmalarını paylaşarak interaktif bir ortamda fikir alışverişinde bulundular. Düzenlenen kongrenin, sağlık, spor ve gıda hukukuna dair mevcut sorunların çözüm yollarını tartışmak ve bu alanlardaki yenilikleri ortaya koymak açısından oldukça verimli geçtiği ifade edildi.

Murat Can Aytemur