Yalova’da Saadet Partisi’nden Netanyahu’na suç duyurusu

Saadet Partisi Yalova İl Başkanı Celal Korkmaz, Saadet Partisi üyeleriyle birlikte İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında Yalova Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2023 02:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2023 02:02
https://www.yalovahayat.com/

Yalova’da Saadet Partisi Yalova İl Başkanı Celal Korkmaz, İsrailli yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. Başkan Korkmaz, Netanyahu hakkındaki suç duyurusu dilekçesini Yalova Adliyesi’ne verdi. 

Konuyla ilgili basın açıklamasında bulunan Av. Şahin Erdem, “7 Ekim günü, Filistinli direnişçilerin meşru müdafaa hakkını kullanmaya başlamasından sonra, terör rejimi İsrail, dünya çapında büyük bir algı operasyonuna başladı. Filistinlileri terörist, kendilerini ise mazlum göstermeye çalışarak, alçakça bir manipülasyona giriştiler. Sözde aydınlar, sözde akademisyenler, en büyük medya grupları, global şirketler bu sahtekarlığa destek verdi” dedi. 

Savaşın bile bir hukuku olduğunun aldığını çizen Erdem, açıklamasında şunları kaydetti: “Haddi aşmada dur durak bilmeyen şeytan İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze’de 5 bin 840’ı çocuk ve 3 bin 920’i kadın olmak üzere 14 bin 828 kardeşimizi şehit etti. “Bu kadar da alçalmazlar” zannıyla hastane bahçesine sığınan binlerce masum insanı füzeyle katletti. Gazze tam bir açık hava hapishanesine dönmüş durumda. Ne dışarıdan Gazze’ye girilmesine izin var, ne de Gazzelilerin dışarıya çıkmasına.  Onlarca uçakla, yüzlerce araçla, binlerce kişiyle gittiğiniz Riyad’dan Gazzeli çocukların yüzünü güldürecek tek bir sonuç çıktı mı? “Çıkarlarınızı ve iktidarınızı korumak istiyorsanız sessiz kalın!” diyen Netanyahu’dan bu kadar mı korkuyorsunuz! Adıyaman’da Gazze için düzenlenen kermese 80 yaşındaki depremzede Hatice Saygı’nın, Kürtçe; “Ey İsrail anlamıyor musun? Sen devlet değilsin! Eğer sen devlet olsaydın çocuklarla, kadınlarla, yaşlılarla savaşmazdın. Sen örgütsün! Sen çetesin! Biz varımızı yoğumuzu Filistin’e yollayacağız” diyerek, cebindekileri son kuruşuna kadar verişi; sizin yayınladığınız o bildiriden çok daha etkili ve kıymetlidir! O bildiriyi yayınlamak yerine, Adıyamanlı Hatice Saygı’nın bu konuşmasını dünya kamuoyuna izletip, bu cümlelerin altına imza atsaydınız; emin olun çok daha büyük bir iş yapmış olurdunuz! Bakın tekrar söylüyoruz, bu ateş herkesi yakar! Mazlumların ahı, zalimleri ve sessiz kalarak bu zulme ortak olan herkesi muhakkak yakar, perişan eder! Biz size defalarca; “ABD ve İngiltere bölgeye savaş gemilerini gönderirken; siz niye göndermiyorsunuz?” diye sorduk. Meğer siz de gemilerinizi gönderiyormuşsunuz. Fakat Filistin’e değil İsrail’e! Ama savaş gemilerini değil ticaret gemilerini! Ama herkes bilsin ki; bize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Tekrar ifade ediyoruz ki herkes duysun ki; Kudüs’ün doğusu da batısı da Filistinlilerindir. Altını çizerek bir kez daha ifade ediyoruz, herkes artık anlasın ki; Gazze ne kadar güvende ise Ankara da işte ancak o kadar güvendedir.  Dünya tarihinin en alçak soykırımına girişen; hastane bombalayan, çocuk katleden İsrail’in ve onun hamisi Amerika’nın elde edebileceği tek şey var: O da yenilmek ve tüm zulümleriyle beraber yeryüzünden silinmektir. Bugün bizler burada, sadece elimizden geleni ortaya koyabiliyoruz. İktidarın icra gücü bizim elimizde olmadığı için adliyeye, hukuka başvuruyoruz. Ancak, günü gelecek, İsrail’e öyle bir tokat atacağız ki, o gün nihayet mazlumların yüzü gülecek ve bir gün inşallah özgür Filistin’de buluşacağız.” M. Tunç Tanrıverdi