Yalova’da ruhsatsız silah ve uyuşturucu ele geçirildi

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ve silah kaçakçılığı yapan şahıslara yönelik operasyon düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2023 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 16:59
https://www.yalovahayat.com/

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmada, B.G. ve M.A. isimli şahısların, yakın çevre illerden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri, kendi sevk ve idarelerindeki 77 plakalı araçla Yalova'ya naklederek sokak düzeyinde uyuşturucu madde ticareti yapacakları bilgisi alındı. Ekipler söz konusu aracı yol güzergahında takibe aldı. Araca yönelik ‘dur’ ihtarında bulunularak araç kontrollü bir şekilde durduruldu. Araçta bulunan B.G. ve M.A. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Adli makamlardan alınan arama kararı gereğince, araçta yapılan aramada, iki parça halinde 504 gram metamfetamin maddesi ile çeşitli çap ve markalarda 7 adet tabanca ve 7 adet şarjör ele geçirildi.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, B.G. ve M.A. isimli şahıslar, ‘Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak’ ve ‘6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkındaki Kanuna Muhalefet’ suçlarından adli makamlara sevk edilecek.

Emniyet yetkilileri, toplum huzur ve güvenliğinin sağlanması, çocuk ve gençliğin sağlıklı geleceğine dair uyuşturucu madde suçlarının önlenmesine yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.