Yalova’da Polisliği Yalova Emniyet Müdürü Gözüm’den öğrendiler

Yalova Emniyet Müdürlüğü, il genelindeki okullardan öğrenci ve öğretmenleri yeni hizmet binasına davet ederek, polis mesleği hakkında bilgilendirme yaptı. Yalova Emniyet Müdürü Salih Gözüm ise minikleri makamında ağırladı

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 03:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 03:51

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yalova Emniyet Müdürlüğü arasında yapılan anlaşmaya bağlı olarak öğrenciler polislik mesleğini tanımaya devam ediyorlar. Bu çerçevede Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri, Emniyet Müdürlüğünün çeşitli birimlerini ziyaret ederek, polislerin görevlerini ve kullandıkları araç ve gereçleri yakından tanıma fırsatı buldular. Öğrenciler Olay Yeri İnceleme, Eğitim, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme, Çevik Kuvvet, Asayiş ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerini gezerek polislik mesleğinin farklı yönlerini öğrendiler.

Minikleri makamında kabul eden Yalova Emniyet Müdürü Salih Gözüm ise, öğrencilerle sohbet ederek, polislik mesleğinin önemini ve zorluklarını anlattı. Öğrencilere hediyeler veren Gözüm, onları polis olmaya teşvik etti.

Yalova Emniyet Müdürlüğü, bu tür etkinliklerin öğrencilerin polislik mesleğine ilgi duymalarını ve polislerle iletişim kurmalarını sağladığını belirtti. Etkinliklerin kademeli olarak diğer okullara da yaygınlaştırılacağını duyurdu.

Öğrenciler polislik mesleğini yakından tanıdı

Polislik mesleğini yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirterek, çok keyifli vakit geçirdiklerini söyleyen öğrenciler, polislerin görevlerini ve kullandıkları araç ve gereçleri çok ilginç bulduklarını ifade ettiler. Ayrıca, İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm'ün makamında ağırlanmalarının da kendilerini çok mutlu ettiğini belirtilen öğrencilerin birçoğu büyüdüklerinde polis olmak istediklerini dile getirdiler.

Yalova Emniyet Müdürlüğü, bu tür etkinliklerin öğrencilerin polislik mesleğine ilgi duymalarını ve polislerle iletişim kurmalarını sağladığını belirterek, etkinliklerin kademeli olarak diğer okullara da yaygınlaştırılacağını duyurdu.

Murat Can Aytemur