Yalova’da polis-savcı numarasıyla dolandırıcılık yapan şahıs yakalandı

Yalova’da yabancı uyruklu bir kadını polis-savcı numarasıyla arayarak terör suçuna karıştığı yalanını söyleyerek altın ve dolarlarını alan şüpheli M.İ., Yalova Emniyet Müdürlüğü’nün titiz çalışması sonucu İstanbul’da yakalandı

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 04:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 04:47
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yalova’da ikamet eden yabancı uyruklu H.B.M.A. isimli kadını arayan şüpheli şahıslar, kendilerini polis-savcı olarak tanıttı. Şüpheliler, kadının kimliği ile birlikte Yalova’da 25 kişinin kimliğinin terör suçuna karıştığını, yabancı uyruklu şahıslara yönelik operasyon yaptıklarını, terör örgütüne finansal destek olup olmadığını sorarak evde para ve altın olup olmadığını sordular. Şüpheliler, para ve altınların inceleme sonrası iade edileceğini söyleyerek kadından evde bulunan 4 adet ucunda kolye olan altın zincir ve kolye, altın yüzükler, altın küpeler toplam 250 gram altın ve 800 USD doları istediler. Dolandırıcılara inanan kadın, paraları poşete koyarak Adnan Menderes Mahallesi’nde buluştukları M.İ.'ye verdi. Paralar iade edilmeyince dolandırıldığını anlayan kadın şikayetçi oldu.

Olayın aydınlatılması için Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Ekipler, 14 adet ikamet, 41 iş yerine ait kameralar ile ilin KGYS ve PTS kayıtlarında toplam 421 saat görüntü inceledi. Şüphelinin Yalova’ya kiralık araç ile gelen M.İ. adlı şahıs olduğu tespit edildi. Şüpheli 30 Ocak 2024 tarihinde İstanbul Kağıthane ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalanarak hakkında hazırlanan tahkikat dosyaları ile birlikte adli mercilere sevk edildi. Şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak ilin ceza infaz kurumuna teslim edildi.