Yalova’da okul çevrelerinde kuş uçurtulmuyor! Yalova'da okul çevrelerinde güvenlik tedbiri alındı mı? Okul çevrelerinde hangi önlemler alındı?

Yalova Valiliği, okul çevrelerinde güvenlik önlemlerini arttırdığını ve çocuklara yönelik tehditlerin engellenmesine yönelik geniş kapsamlı bir çalışma başlattığını duyurdu. Bu kapsamda, çocukları okullara ve evlerine taşıyan servis araçları da sıkı şekilde denetleniyor

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2023 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2023 13:26
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın talimatı ile okul çevrelerinde güvenlik önlemleri arttırılmış ve geleceğin teminatı olan çocuklara yönelik tehditlerin engellenmesine yönelik geniş kapsamlı bir çalışmanın startı verilmişti. Bu çerçevede çocukları okullara ve evlerine taşıyan servis araçları da sıkı şekilde denetlenmeye başlamıştı.

Yalova Valiliği, bir haftada yapılan denetimlerin istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetim Uygulaması kapsamında; 164 okul çevresi, bin 582 şahıs, 201 iş yeri, 83 metruk bina, 881 araç, 17 yurt çevresi, 165 servis aracı Yalova Emniyet Müdürlüğü ve Yalova Jandarma Komutanlığı tarafından denetlendi. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, yaptığı açıklamada, okul çevrelerinde güvenlik önlemlerinin arttırılmasının geleceğin teminatı olan çocukların korunması için çok önemli olduğunu vurguladı. Kaya, “Çocuklarımızın okullarında ve evlerinde huzur içinde yaşamalarını sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Okul çevrelerinde ve servis araçlarında her türlü tehdidi engellemek için kararlıyız. Bu konuda kurumlarımızın iş birliği içinde olduğunu ve denetimleri titizlikle yaptığını belirtmek isterim. Ayrıca, vatandaşlarımızdan da duyarlı olmalarını ve şüpheli durumları bize bildirmelerini rica ediyorum” dedi.