Yalova’da Müftülük ‘Baba Okulu’ eğitimlerine başladı

Yalova İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hayata geçirilen Baba Okulu Projesi kapsamında babalara yönelik eğitim programları düzenliyor

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2024 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2024 14:46
https://www.yalovahayat.com/

Yalova İl Müftülüğü, ailede hak ve sorumluluklar açısından baba olmanın önemine dikkat çekmek, babaların çocuklarıyla iletişimini güçlendirmek ve aile içi huzuru artırmak amacıyla Baba Okulu Projesi kapsamında eğitim programları düzenliyor. Projenin ilk bölümü, Yalova İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) Salonu’nda gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün yaptığı programa, müftüler, şube müdürleri ve din görevlileri katıldı. Müftü Yılmaztürk, projenin amacının, babaların aile içindeki rolünü ve sorumluluklarını hatırlatmak, çocukların gelişiminde babanın etkisini vurgulamak ve babaların çocuklarına daha iyi birer örnek olmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Proje, önümüzdeki hafta da devam edecek. Eğitimlerin sonunda katılımcılara katılım belgesi verilecek. Proje, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca 2003 yılında başlatılmış ve Türkiye genelinde birçok il ve ilçede uygulanmıştır. Proje, aile ve toplum hayatının iyileştirilmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir.