Yalova'da Mucizevi Meyve Aronya hasadı hız kesmeden devam ediyor

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, aronya üreticilerini ziyaret ederek hasat törenlerine katıldı. Parıldar, coğrafi işarete sahip olan aronya üretiminin desteklendiğini ve ildeki üretici sayısının artırılması için çalıştıklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2023 08:31
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2023 08:31
https://www.yalovahayat.com/

Aronya, Türkiye’ye Yalova’dan tanıtılan bir meyve. Kivi gibi sağlıklı ve lezzetli olan aronya, ildeki en önemli ürünlerden biri haline geldi. Aronya hasadı da üreticilerin bahçelerinde düzenlenen mütevazi törenlerle devam ediyor. Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar da bu önemli günlerde üreticileri yalnız bırakmayarak yanlarında olmaya özen gösteriyor. Parıldar, aronya üreticileriyle bir araya gelerek hasat sevincini paylaştı ve aronyanın ildeki önemine değindi. Parıldar, “Aronya, Yalova’nın coğrafi işarete sahip bir değeri.

Bu meyveyi Türkiye’ye tanıtan Yalova, ülkedeki en önemli aronya üreticisi durumunda. Biz de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak aronya üretimini destekliyoruz ve ildeki üretici sayısını artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Aronya hem sağlıklı hem de ekonomik bir meyve. Üreticilerimizin gelirini artırmasına da katkı sağlıyor” dedi.

Aronya Üreticileri mutlu

Aronya üreticileri de ürettikleri ürünlerin hasat mutluluğunu kendileri paylaştığı için Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar’a teşekkür ettiler. Üreticiler, aronyanın pazarlanması ve tanıtılması konusunda da Parıldar’dan destek istediler.