Yalova’da Kuzey Kafkas Akraba Pikniğinin 8’incisi düzenleniyor

Kuzey Kafkas Akraba Pikniği Komitesi tarafından her yıl düzenlenen Kuzey Kafkas Akraba Pikniğinin bu yıl 8’incisi düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 09:36
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Kafkas Kültür Derneği ve Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği başta olmak üzere Türkiye genelindeki Kafkas derneklerinin yer aldığı Kuzey Kafkas Akraba Pikniği Komitesi, bu yıl da hemşerilerini buluşturuyor. Kuzey Kafkas Halklarının tanışıp kaynaşmaları amacıyla her yıl Yalova’nın farklı bölgelerinde yapılan piknik bu yıl Elmalık Köyü İstihkam Tepe Piknik Alanında yapılacak.

7 Temmuz 2024 Pazar günü düzenlenecek olan piknikte halat çekme, yumurta taşıma, çuval yarışı, dans gösterileri, el sanatları sergisi gibi etkinlikler yer alacak.  Çocuklar için oyun parkının da kurulduğu alanda Kafkas kültürünün çocuklara benimsetilmesi ve Kafkas topluluklarının kaynaşması hedefleniyor. Geçtiğimiz yıllarda da yapılan piknikte bir araya gelen Oset, Abaz, Karaçay, Karatay, İnguş, Dağıstan, Çeçen, Adige Halkları bu yıl da hem tatilin hem de bir arada olmanın önemini bir kez daha hatırlayacak.

Serap Polat