Yalova’da korkutan arazi yangını

Yalova’nın Merkez İlçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi’nde meydana gelen arazi yangını, Yalova Belediyesi İtfaiye Ekiplerinin etkili müdahalesi ile söndürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 12:24

Yaz aylarının gelmesi ile başlayan ve günden güne sayısında artış yaşanan arazi yangınları maalesef ki devam ediyor. Alınan bilgilere göre son olarak Yalova’nın Merkez İlçesine bağlı olan Bağlarbaşı Mahallesi’nde bir arazi yangını meydana geldi. Yangın yakın çevrede korku dolu anlar yaşattı. Dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar itfaiye ekiplerine haber verdi.

Alkışlar Yalova İtfaiyesi’ne

Geçilen ihbar üzerine hızlı bir şekilde olay yerine intikal eden Yalova Belediyesi İtfaiye Ekipleri vakit kaybetmeden kolları sıvadı ve çalışmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin başarılı ve etkili çalışması cevap verdi. Ekipler yangının yayılmasını önledi ve söndürerek olası bir felaketin önüne geçmeyi başardı.Yangının meydana geldiği alanda, söndürme çalışmalarının tamamlanması ardından alanda soğutma çalışmalarına başlandı.

"Tedbir şart’’

Arazi yangınlarının yaz aylarında artış göstermesiyle birlikte, Yalova Belediyesi İtfaiye Ekiplerinin hızlı müdahalesi, vatandaşların güvenliği adına kritik bir rol oynuyor. Yangınla mücadelede gösterilen bu başarılı çaba, mahalle sakinlerinin de takdirini kazandı.Ekipler vatandaşları, dikkatli olmaları ve yangın çıkma riskini en aza indirmek için gerekli tedbirleri almaları konusunda uyardı. Yangının çevrede kısa süreli paniğe neden olduğu ancak can kaybı veya büyük maddi hasarın yaşanmadığı belirtildi. 

Murat Can Aytemur