Yalova’da ki yeni okula ‘Suzan Tuna İlkokulu’ adı verildi

Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Orbay ve Onay Tuna kardeşler tarafından eski meteoroloji arsası üzerine yaptırılan okulun ‘Suzan Tuna İlkokulu’ adıyla eğitime açılacağını duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2023 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2023 15:05
https://www.yalovahayat.com/

Yalova’da Orbay ve Onay Tuna adlı hayırseverler tarafından yaptırılan binaya Atatürk İlkokulu’nun taşınması bekleniyordu. Ancak Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe yaptığı açıklama ile bu binanın yeni bir okul olarak hizmete gireceği müjdesini vermişti. Yeni okula ne ad verileceği merak konusu olurken bu sorunun cevabı Akmeşe tarafından cevaba kavuşturuldu. Yeni okulun adının hayırseverlerin annesi olan Suzan Tuna’nın adını taşıyacağını kamuoyu ile paylaşan Akmeşe, okulu ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Akmeşe, okulun yakında eğitime açılacağını duyurdu. Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Akmeşe, “Sevgili öğrencilerimizin gününü en çok geçirdiği, bilgilerine yenilerini eklediği, arkadaşlarıyla bir arada olduğu, ikinci yuvaları olan okullarımıza bir yenisini daha eklemenin çabası ve heyecanı içindeyiz.

Suzan Tuna İlkokulu’nu eğitime kazandıracağımız ve sizlerle buluşturacağımız güne az kaldı. Hep birlikte daima ileriye. En iyiye” diye konuştu.