Yalova’da kantinler yeni eğitim ve öğretim yılına hazır

Kantinci esnafı başlamasına çok az bir süre kalan 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılının tüm hazırlıklarını yaparak okulların açılmasını beklemeye başladılar.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2024 11:32

Yalova Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selim Işılak, yaklaşık 3 aylık aranın ardından kantinci esnafının yeniden öğrencilerle buluşmaya hazır olduğunu belirtti. Işılak, "Kantinlerimiz yeni eğitim ve öğretim dönemine tam anlamıyla hazır" diyerek, okullardaki kantinlerin dışarıya kıyasla daha güvenli olduğunu vurguladı. Kantinlerin hijyen koşullarına büyük önem verildiğini ve bu kapsamda tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Işılak, "Çocuklarımız emin ellerde. Kantinlerimizde tüm önlemlerimizi aldık ve hijyenik koşullarda ilaçlamalarımızı gerçekleştirdik," şeklinde konuştu.

"Okullarımız Dışarıdan Daha Güvenli"

Gıda sektörünün en güvenilir noktalarının okul kantinleri olduğunu söyleyen Işılak, okul idarelerinin ve öğrencilerin dışarıdan getirilen yiyecek ve içeceklere karşı daha duyarlı olmaları gerektiğini belirtti. Kantinlerin Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenli olarak denetlendiğini ifade eden Işılak, "Kantinlerimiz öğrencilerimize sağlıklı gıdanın sunulduğu noktalardır. O nedenle sıkı bir şekilde denetimden geçirilen kantinlerimizde dernek olarak biz de denetimler gerçekleştiriyor ve yavrularımızın sağlığına en ufak bir zarar gelmesinin bile önüne geçiyoruz. Kantinci esnafı olarak eksiklerimizi tamamladık ve öğrencilerimizle buluşmanın heyecanını yaşıyoruz," dedi.

Eğitim camiasının bir paydaşı olarak 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Işılak, tüm öğrencilere ve öğretmenlere başarılı bir yıl temennisinde bulundu.