Armutlu'da kanoyla denize açıldıktan sonra kaybolan 2 kişi hala aranıyor

Yalova Valiliği Armutlu ilçesinde kano ile açılan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan 2 şahsın bulunması için başlatılan çalışmaların hızla devam ettiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 11:00

Yalova'nın Armutlu ilçesinde, 25 Ağustos 2024 tarihinde kanoyla denize açılan tersane işçileri Hüseyin Piner (33) ve Yücel Coşkun (28) Bozburun’dan haber alınamaması üzerine geniş çaplı bir arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Yalova Valiliği tarafından yapılan resmi açıklamada, ihbarın 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ulaştığı ve söz konusu iki kişinin olumsuz hava koşulları nedeniyle kıyıya geri dönemediğinin bildirildiği belirtildi.

İhbarın ardından Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı'na bağlı bir sahil güvenlik botu bölgeye sevk edildi. Ancak yapılan bölge taramasında herhangi bir temas sağlanamadı. Bunun üzerine daha detaylı bir arama yapmak amacıyla ek sahil güvenlik botları ve dalış timleri bölgeye yönlendirildi.

Armutlu açıklarında mavi-lacivert renkli bir şişme kano tespit edilmesine rağmen, kanoda bulunan şahıslara ulaşılamadı. Arama çalışmalarına, 3 sahil güvenlik botu, 1 sahil güvenlik helikopteri, 1 dalış timi, 1 deniz polisi, 1 deniz polis dalış timi, 6 AFAD lastik botu ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarına ait araçlar dahil olmak üzere toplamda 79 personel katıldı. Arama çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.

Yalova Valiliği, kamuoyunu çalışmaların seyri hakkında bilgilendirmeye devam edeceklerini duyurdu.