Yalova'da Kahramanmaraş-Hatay-Gaziantep Yöresel Ürünler Festivali başladı

Yalova’da 6 Şubat depreminden etkilenen depremzede esnafların katılımıyla 20-31 Aralık tarihleri arasında Kahramanmaraş-Hatay-Gaziantep Yöresel Ürünler Festivali düzenlendi. Çok sayıda depremzede esnaf, ürünlerini satma imkanına erişti.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2023 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2023 14:36

Türkiye’yi derin bir yasa boğan 6 Şubat Depreminde, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ ileri ciddi anlamda zarar gördü. Binlerce insanın hayatını kaybettiği depremin etkileri maddi ve manevi açıdan hala daha etkisini sürdürmekte. Depremin etkisiyle pek çok vatandaş yakınlarını, işlerini, dükkanlarını, evlerini kaybetti. Yalova’da düzenlenen Kahramanmaraş-Hatay-Gaziantep Yöresel Ürünler Festivali sayesinde depremzede esnaflar, yanlarında getirdiği ürünleri satma imkanına erişti.

Festivale ilgi büyük

Yalovalı vatandaşlar festivale yoğun ilgi gösterdi. Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş yöresine ait pek çok lezzeti deneyimleme şansı yakaladı ve alışveriş yaptı. Düzenlenen bu etkinlik sayesinde depremzede vatandaşlar konusunda bir kez daha farkındalık yaratıldı. Alışveriş yapan bir vatandaşa sormuş olduğumuz, ‘festivali nasıl buldunuz?’ sorusuna aldığımız cevap, ‘’Burada depremzede vatandaşlarımızın yanlarında getirdiği pek çok yöresel lezzeti deneyimleme şansı bulduk. Hepsi birbirinden güzel. Çoğu yiyeceğin tadını bildiğimi zannederdim oysa ki yöresinde yapılanın tadı gerçekten çok başkaymış. Depremzede esnaflar için böyle bir etkinlik düzenlenmesini çok yararlı buluyorum’’ dedi.

Murat Can Aytemur