Yalova'da İlköğretim Haftası kutlama programı ile 2023-2024 eğitim öğretim sezonu açıldı

2023-2024 eğitim ve öğretim yılı 11 Eylül Pazartesi itibari ile başladı. Uzun bir yaz döneminin ardından çocuklar okullarına kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadılar. Eğitim öğretim yılının ilk gününde Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yalova Kent Meydanı’nda bulunan Atatürk heykeline çelenk bırakma töreni düzenledi. İl Milli Eğitim Müdürü Atatürk Heykeline çelenk bıraktı ve tören saygı duruşu ardından istiklal marşının okunması ile son buldu. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı 11 Eylül Pazartesi itibari ile başladı. Uzun bir yaz döneminin ardından çocuklar okullarına kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadılar. Eğitim öğretim yılının ilk gününde Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yalova Kent Meydanı’nda bulunan Atatürk heykeline çelenk bırakma töreni düzenledi. İl Milli Eğitim Müdürü Atatürk Heykeline çelenk bıraktı ve tören saygı duruşu ardından istiklal marşının okunması ile son buldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2023 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2023 15:17
https://www.yalovahayat.com/

 Bu sene İlköğretim haftası kutlama programı Öğretmen Yusuf Ziya İlköğretim okulunda gerçekleşti. Düzenlenen kutlama törenine Yalova valisi Dr. Hülya Kaya, Ak Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalova Emniyet Müdürü, Garnizon Komutanlığı ve İl Protokolünün katılımı ile gerçekleşti. Gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar heyecan ve mutluluk içerisinde arkadaşları ile buluşmanın sevincini yaşadı. Saygı duruşu ardından İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’nin konuşması ile devam etti, yaptığı konuşmada öğrencilere, öğretmenlere ve velilere seslendi, yaz boyunca okulların eksiklerinin giderildiği ve çocukların en iyi şartlarda eğitim göreceği şekilde tasarlandığından bahseden Akmeşe,’’ Uzun bir yaz döneminin ardından bugün yeniden okullarımızla buluşmanın heyecanını yaşıyoruz.

Bireyin öğrenme sürecinde sadece bilgiyi aktarmaktan ibaret olmayan eğitimin, bu bilgiyi günlük yaşamda uygulama becerisini de sağlaması açısından büyük önem taşıdığını biliyoruz. Toplumsal değerlerden görgü kurallarına, akademik bilgilerden genel kültüre kadar birçok alanda bireyi donatan okullarımız da eğitim sürecinde çocuklarımız için büyük önem taşıyor.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder." sözü de eğitimin önemini vurgulaması bakımından önemlidir.

Bu bilinçle bizler eğitimciler olarak her zaman olduğu gibi milli ve manevi değerlerine sahip, nitelikli, kendine güvenen, üreten, yerel ve evrensel değerlerin farkında olan bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz.’’ Diye ekledi.

Sonrasında Kürsüye gelen Ahmet Büyükgümüş ise ‘’ Bugün heyecanla ve coşkuyla okula gelen kıymetli kardeşlerim hepinize yeni eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bakın çocuklar Belediye Başkanımız Mustafa Tutuk’ta bu okuldan mezun oldu ve şimdi Belediye Başkanı, bu sizler için çok güzel bir hedef, isterseniz her şeyi başarırsınız. Biz sizlerin merak eden sorgulayan ve hayaller kuran insanlar olarak eğitiminizi sürdürmenizi istiyoruz, zaten bu sizin içinizde var.

Öğretmenlerimizde içinizde olan bu cevheri bir altın işler gibi işleyecektir.’’ Dedi. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın konuşması ile devam eden etkinlikte. Vali Kaya yaptığı konuşmada yeni eğitim ve öğretim döneminde okul çevrelerinde denetimin arttırılacağından ve çocukların zararlı maddelerden ve tehlikeli durumlardan korunması için çalışmaların artırılacağından bahsederek yeni eğitim ve öğretim yılı adına çocuklara başarılar diledi.

Etkinlikler çocukların halk oyunu gösterileri ve şiir dinletileri ile devam etti. Sonrasında ise Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Ak Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ve Yalova İl Protokolü sınıfları ziyaret ederek selamlaştı ve yeni eğitim öğretim döneminde çocuklara başarılar diledi.

Murat Can Aytemur