Yalova’da gerçeğini aratmayan ‘Turuncu Kod’ tatbikatı

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) Turuncu Kod Tatbikatı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2024 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2024 13:25
https://www.yalovahayat.com/

Hastane Afet ve Acil Durum Planları (HAP) Uygulama Yönetmeliği gereği yılda en az bir kez yapılması zorunlu olan, kimyasal veya zararlı madde sızıntısı durumunda korunmayı amaçlayan “Turuncu Kod (KBRN) Tatbikatı” kapsamında Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tatbikat yapıldı.

Tatbikat senaryo planı dâhilinde başarıyla tamamlandı

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü UMKE 112 ekibi, AFAD ekibi, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetici ve çalışanlarının katıldığı tatbikat gerçeğini aratmadı. Nefes kesen tatbikatta ekiplerin ortak hazırladıkları senaryo gereği, tersanede faaliyet gösteren bir iş yerinde meydana gelen kazada kimyasal madde temasına maruz kalan personele müdahale edildi.

Yaralı personel için hızlı bir şekilde KBRN Acil Servis organizasyonu yapıldı.

AFAD ve UMKE 112 KBRN ekipleri tarafından Hastane Afet Planı çerçevesinde kimyasal gaz ölçümleri yapılan vakalar, KBRN ünitesine alındı.

Daha sonra Acil Serviste tedavi ve takipleri yapıldı. Acil durum senaryolarında iletişim ve bilgilendirme, hastane kriz koordinasyon merkezinin işleyişi ile hastane afet planının uygulandığı KBRN tatbikatı, senaryo planı dâhilinde başarılı bir şekilde tamamlandı.

Serap Polat