Yalova’da fırtına ve yağışın vurduğu köy yolları yenileniyor

Yalova'da geçtiğimiz hafta etkili olan fırtına ve sağanak yağış sonrası köy yollarında meydana gelen bozulmalar ve zararlar, Yalova İl Özel İdaresi ekipleri tarafından giderilmeye başlandı. Ekipler, 10 köydeki yollarda bakım ve yapım çalışması yürütüyor. Köy muhtarları, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz'a teşekkür etti

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2023 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 13:39
https://www.yalovahayat.com/

Yalova'da yaşanan fırtına ve sağanak yağış, köy yollarında ciddi hasarlara neden oldu. Bazı yollar kullanılamaz hale gelirken, bazılarında da su baskınları ve çamur birikintileri oluştu. Köylerde yaşayan vatandaşlar, ulaşım ve altyapı sorunlarıyla karşı karşıya kaldı. Bu durum üzerine harekete geçen Yalova İl Özel İdaresi ekipleri, köy yollarında acil müdahale çalışması başlattı.

Ekipler Havuzdere, Kurtköy, Güneyköy, Yenimahalle, Sugören, Samanlı, Akköy, Kirazlı, Gacık ve Aktoprak köylerinde sağanak yağış ve fırtınada zarar gören yolları bakım ve onarıma aldı. Ekipler, yağmurdan etkilenen su kanallarının temizliği ve açılması, fırtına sonrası zarar görmüş yolların kullanıma açılması, su baskını sonrası vidanjör ile alan temizliği gibi çalışmaları yürüttü. Ekipler, köy yollarının en kısa sürede tamamen ulaşıma açılması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

Köy yollarındaki çalışmalardan memnun kalan köy muhtarları, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz'a teşekkür etti. Muhtarlar, “Yaşadığımız fırtına ve yağış sonrası köy yollarımız çok kötü durumdaydı. Ulaşım ve altyapı sorunları yaşıyorduk. İl Özel İdaresi ekipleri hemen müdahale etti ve yollarımızı onarmaya başladı. Bu çalışmalar sayesinde köylerimiz rahat bir nefes aldı. Biz de köy muhtarları olarak İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz'a teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkese minnettarız” diye konuştular.