Yalova’da engellilerin sağlık sorunları konuşuldu

Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacıoğulları, Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan ve yönetim kurulu üyeleri Hasan Bolat, Arif Efe, Günseli Ertekin, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hasan Ergenç’i ziyaret etti. Ziyarette engelli bireylerin sağlık sorunları ve çözüm yolları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 13:06
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hasan Ergenç engelli bireyleri temsil eden dernek ve federasyonların temsilci ve yetkililerini makamında ağırladı.

Engelli bireylerin normal kişilere oranla daha çok desteğe ve çözüme ihtiyaçları olduğunu belirten Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacıoğulları, engellilik türlerine göre farklılık gösteren sağlık sorunlarının engelli olmayan bireyleri daha fazla etkilediğini ifade etti. Bedensel, zihinsel, işitme, konuşma, görme ve süreğen hastalık şeklinde engelleri bulunan bireylerin yaşam kalitesini artırmak için gerekli tedavi ve bakım hizmetlerine kolayca ulaşabilmeleri gerektiğini vurguladı.

Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan ise engelli çocukların zorunlu kullandıkları ilaçların yazılmasında ve raporlu ilaçlarda rapor yenileme esnasında yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekti. Randevu alamama ve ilgili doktorların uzun süreli olmamaları nedeniyle engelli çocukların ilaç temininde aksaklıklar yaşadığını söyleyen Arslanhan, bu konuda hastane yönetiminden destek istedi.

Yalova Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hasan Ergenç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, engelli bireylerin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Engelli bireylerin sağlık sorunlarının çözümü için hastane bünyesinde gerekli birimlerin oluşturulduğunu ve gerekli personelin görevlendirildiğini kaydetti. Engelli bireylerin ilaç ve rapor işlemlerinde öncelikli olarak hizmet alabileceklerini sözlerine ekledi.