Yalova da ekmek fiyatları artacak mı?

Yeni yılın gelmesiyle birçok üründe zam haberi art arda açıklandı fakat vatandaşların gözü ekmek zammında. Her yıl olduğu gibi bu yılında başında ekmeğe zam yapılması beklenirken ilk zam haberi Bursa’dan geldi. 1 Ocak 2024 itibari ile Bursa’da 210 gram ekmeğin fiyatı 10 TL oldu. Yalovalı vatandaşlar da her an zam haberi bekliyor. Peki, Yalova da ekmek fiyatları artacak mı? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2024 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2024 14:45

Son olarak 2023 yılının Temmuz ayında birçok ilde zam yapılan ekmek Yalova’da 7,5 TL’den satılıyordu. Yalova’da satılan 210 gram ekmeğin fiyatı 18 Temmuz 2023 Salı gününden geçerli olmak üzere 7,5 TL‘ye yükselmişti. Yeni yılın gelmesiyle birlikte vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri ekmeğe zam gelip gelmeyeceği. Peki, Yalova da ekmek fiyatları artacak mı? İşte merak edilen sorunun cevabı…

Yalova’da son olarak Temmuz ayında ekmeğe zam yapılmıştı. Fırıncıların bir süredir talep ettikleri fiyat artışına YESOB ve YTSO’dan onay çıkmıştı. Buna göre Yalova’da 5 TL’den satılan 210 gramlık ekmeğin fiyatı 18 Temmuz’dan itibaren 7,5 TL’ye çıkartılmıştı.

Geçtiğimiz aylarda maliyetlerdeki artışın ekmek zammını da kaçınılmaz hale getirdiğini ifade eden Yalova Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (YESOB) Başkanı Mustafa Bozkurt, “Un zammı, vergilerdeki artış ve akaryakıt fiyatlarının yükselmesi ile birlikte fırıncıların maliyetleri de önemli düzeylerde arttı. Ekmeğin ham maddesi olan un fiyatı 380 liradan 560 TL’ye yükseldi. Buna işçilik maliyetleri ve asgari ücrete yapılan zam da eklendi. Bu durum ekmeğe zam yapılmasını kaçınılmaz hale getirdi. Fırıncı esnafımız bu anlamda aylar önce arttırılması istenen ekmek fiyatlarını arttırmayarak temel gıda maddesi olan ekmeğin maliyet farkını kendileri karşılamayı tercih ettiler. Ancak son zamlar artık ekmek fiyatında artışa gidilmesini kaçınılmaz kıldı. 18 Temmuz 2023 Salı gününden itibaren ekmek zammı il merkezi ve ilçelerimizdeki tüm fırınlarda uygulanmaya başlanacak. Esnafımız da bu zammı yapmaktan mutlu değil. Ancak ayakta durmak için buna mecburlar. Esnafımız yaptığı bu zamla emin olun ki halen kâra geçmiş değil, sadece çarkını çevirebilmek için bir nefes almış olacak” şeklinde açıklama yapmıştı.

Ekmek zammının üzerinden 6 ay geçtikten sonra yeni yıla girer girmez ilk zam açıklaması Bursa’dan geldi. Komşu ilde 210 gramlık ekmeğin fiyatı 10 TL oldu. Bu haberin ardından Yalova’da ekmeğe zam gelip gelmeyeceği büyük merak konusu oldu.

Konuya ilişkin henüz net ve resmi bir açıklama gelmedi fakat yeni yılda vergilerle birlikte maliyetlerinde artacağı göz önüne alındığında Yalova’da da kısa süre içerisinde ekmeğe zam gelmesi bekleniyor. Öte yandan birçok ilde fırıncıların talebi ekmeğin 12 TL olması yönünde.

Hilal Baldemir