Yalova’da doğal gaz dağıtım şebekesi satışa çıkıyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Yalova’da bulunan Armagaz Arsan Marmara Doğalgaz Dağıtım AŞ’nin doğal gaz dağıtım şebekesini ihale yoluyla satışa çıkardı. İhaleyi kazanan şirkete 30 yıllık şehir içi doğal gaz lisansı verilecek. İhaleler kapalı zarf ve açık artırma usulüyle yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2024 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2024 12:09
https://www.yalovahayat.com/

EPDK’nin Resmi Gazete’de yayımlanan ilanına göre, Yalova’nın 17 bölgesinde hizmet veren Armagaz Arsan Marmara Doğalgaz Dağıtım AŞ’nin doğal gaz dağıtım şebekesi için teklifler alınacak. İhalelerde başlangıç bedeli taban fiyat olarak belirlendi. İhalelere sadece anonim şirket ya da limited şirket olanlar katılabilecek. İhale gün ve saati EPDK tarafından ayrıca duyurulacak.

Yalova’da doğal gaz dağıtım şebekesi için teklifler, 1 milyar 106 milyon 420 bin 593 lira başlangıç bedeli taban fiyat kabul edilerek, bu başlangıç fiyatı üzerinden kapalı zarf usulü ile verilecek. Kapalı zarf teklifleri açıldıktan sonra, en yüksek teklifi veren şirketler arasında açık artırma usulü ile ihale devam edecek.

İhaleyi kazanan şirket, Yalova, Orhangazi, Karamürsel, Çiftlikköy, Altınova, Taşköprü, Kaytazdere, Subaşı, Tavşanlı, Kadıköy, Dereköy, Çınarcık, Termal, Koru, Teşvikiye, Kocadere, Armutlu ve Esenköy’de kurulu bulunan dağıtım şebekesinin mülkiyetini devralacak. Şirket bu doğrultuda bölgede dağıtım faaliyetini yürütecek, dağıtım şebekesini işletecek, şebekenin iyileştirilmesi; bakım ve onarımı ile genişletilmesinden de sorumlu olacak.