Yalova’da çöken yolda inceleme yapıldı

Yalova İl Sağlık Müdürü Osman Karakuş, teknik elemanlardan oluşan heyetle birlikte Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ön tarafında çökme ve kayma yaşanan yolda incelemelerde bulundu

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 04:50
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 04:50

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde geçtiğimiz aylarda gerçekleşen ve halen devam eden yol çökmesi probleminin çözümü için çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda, Yalova İl Sağlık Müdürü Osman Karakuş ve beraberindeki heyet, bölgedeki durumu yerinde değerlendirdi. İncelemelerde, bölgede yapılması gereken çalışmalar istişare edilerek teknik elemanlardan bilgi alındı.

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Çoruk, İnşaat Yüksek Mühendisi ve Geoteknik Uzmanı Yunus Çömlekçioğlu, Yalova Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Ozan Burak Cangir ve Yönetim Kurulu Üyesi Jeoloji Mühendisi Soner Çam'ın da incelemelerde bulunduğu belirtildi.

İnceleme sırasında, yol probleminin çözümü için yapılması gerekenler ve çözüm önerileri görüşüldü. Ayrıca hastane arkasında meydana gelen su akıntısından numune alınarak su kaynağının tespit edilmesi için çalışma başlatıldığı ifade edildi.

İl Müdürü Karakuş, yol çökmesi ve su akıntısı problemlerinin en kısa sürede çözülmesi için gerekli adımların atılacağını ve bu süreçte ilgili uzmanlardan alınacak raporların büyük önem taşıdığını vurguladı.