Yalova'da belediye binasının yıkımı tamamlandı

Yalova Belediyesi eski hizmet binası, depreme dayanıksız olduğu için yıkıldı. Yıkım işi ihaleyle yapıldı ve belediye kasasına 2 milyon TL girdi. Binanın molozları kaldırılırken, yeni binanın projesi de hazırlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 12:16

Yalova Belediyesi eski hizmet binası, yapılan karot testleri ve analizler sonucunda depreme dayanıksız çıktı. Bu nedenle Yalova Belediye Meclisi, binanın yıkılmasına karar verdi. Ardından ihalesi gerçekleştirilen ve yıkım çalışmalarına kısa bir süre önce başlanan binanın yıkımı tamamlandı. Binanın molozlarının kaldırılmasına yönelik hafriyat çalışması ise hız kesmeden devam ediyor. Yaklaşık 10 gün içerisinde binanın tüm hafriyatının da kaldırılması ile birlikte binanın yıkımı tamamlanmış olacak.

Yeni bina ile ilgili bilgi veren ve projenin çizimine devam edildiğini dile getiren Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, yerel seçimin hemen sonrasında yeni binanın ihalesini de gerçekleştireceklerini müjdeledi.

Yalova'ya yakışan bir bina inşa edeceklerini dile getiren Tutuk, “Belediye binamızın proje çalışmaları da başladı. Belediye binamız yaklaşık 10 bin metrekare olacak. Yalova’ya yakışır bir belediye binası yapacağız. Bu binada hem personelimiz hem de halkımız rahat edecek. Binamızın mimarisi de Yalova’nın tarihi ve kültürel dokusuna uygun olacak. Yalova Belediyesi olarak halkımıza en iyi hizmeti sunmak için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Murat Can Aytemur