Yalova’da balık fiyatları ne kadar? Yalova’da hamsi bol mu? Tezgahlarda balık bollaşacak mı? Balık fiyatları düşecek mi?

Balık avı sezonunun devam etmesiyle birlikte balık tezgahlarındaki hareketlenme devam ediyor. Yalova Merkez’de bulunan Balık Hali’ndeki balıkçılar, vatandaşlara yerli balıkları tercih etmesindeki çağrısını sürdürdü. Bununla beraber Yalova’da balık fiyatları ne kadar? Yalova’da hamsi bol mu? Tezgahlarda balık bollaşacak mı? Balık fiyatları düşecek mi? sorularının cevaplarını sizler için araştırdık...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2023 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2023 11:14
https://www.yalovahayat.com/

Balık avı sezonunun devam etmesiyle birlikte balık tezgahlarındaki hareketlenme devam ediyor. Yalova Merkez’de bulunan Balık Hali’ndeki balıkçılar, vatandaşlara yerli balıkları tercih etmesindeki çağrısını sürdürdü.  Yalova Merkez Gökmen Sokak’ta bulunan Balık Hali’ndeki tezgahlarda özellikle hamsinin daha fazla olduğu görüldü. Yalova Balık Hali’nde bulunan balıkçı esnafı, balık türleri hakkında bilgi verirken vatandaşlara doğru balık tercihi almaları konusunda tavsiyeler verdi. 

“Hamsilere ulaşmak kolay”

Yalova Balık Hali’nde tezgahı bulunan bir balıkçı esnafı tezgahtaki balık türleri hakkında yaptığı açıklamada, “Bu sene geçen seneye oranla hamsi bol çıktı. Diğer balık türlerinin bolluğu çok fazla olmasa da tezgahımızda daha çok hamsi var. Bu nedenle vatandaşlar da fiyatının daha uygun olması nedeniyle hamsiye yöneliyor. Hamsinin fiyat aralığı gününe göre değişiklik gösterse de genelde 70-80 TL arasında seyrediyor. Tezgahlarımızda hamsilere ulaşmak kolay, bütün vatandaşlarımıza almalarını öneriyoruz” dedi. 

“Diğer balık türleri hamsi kadar bol değil”

Balıkçı esnafı balık sezonu hakkında şu cümlelere yer verdi, “Bildiğiniz gibi balık avı sezonu başladı, bizim balıkçılar olarak her zaman istediğimiz şey üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde balık fiyatlarının daha ucuz olması fakat sürekli çıkan maliyetler bu durumu engel oluyor. Onun haricinde balık sezonu şu an için normal başladı. Gelen balıklar arasında hamsi çok daha yer tutuyor diğer balık türleri ise hamsi kadar bol değil. Bizler de elimizden geldiğince burada satış yapmaya çalışıyoruz ve bu sezonun nasıl devam edeceğini merak ediyoruz umarım balıkçı esnafları olarak istediğimiz gibi bir sezon geçiririz.”  Yalova Balık Hali’nde balıkların kilo fiyatı şu şekilde; hamsi 80 TL, uskumru 100 TL, çupra 180 TL, sardalya 80 TL, palamut 120 TL, levrek 200 TL, istavrit 70 TL, somon 180 TL, tekir 150 TL. 

M. Tunç Tanrıverdi