Yalova’da Anneler Günü, çiçekçilerin yüzünü güldürdü

Bu yıl 12 Mayıs Pazar günü kutlanacak olan Anneler Günü öncesinde çiçekçilerde yoğunluk başladı. Yalova’da çiçek satışları ne durumda? Çiçek fiyatları kaç TL’den başlıyor? Detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 16:27
https://www.yalovahayat.com/

Annelerin sevgi, özveri ve fedakârlıklarına teşekkür etmek için her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan Anneler Günü, bu yıl 12 Mayıs Pazar günü kutlanacak. Anneler Günü hediyesi olarak yine en çok çiçek tercih edilirken, kişileştirilmiş hediyeler ve hobilere yönelik hediyeler de yoğunlukla tercih ediliyor. Yalova’da Anneler Günü için en çok hangi çiçekler tercih ediliyor? Çiçek fiyatları kaç TL’den başlıyor?

Yalova’da yıllardır Karizma İş Merkezinde hizmet veren Karizma Çiçekçilik İşletme Sahibi Hayal Güçlü ve Kapalı Pazaryerinde hizmet veren Tete Çiçekçilik İşletme Sahibi Said Taşkani, Anneler Gününde en çok tercih edilen çiçek türlerini ve güncel çiçek fiyatlarını Yalova Hayat’a anlattı.

“Siparişlere yetişemiyoruz”

Anneler Gününde en çok kesme çiçeklerin tercih edildiğini aktaran Karizma Çiçekçilik İşletme Sahibi Hayal Güçlü, “Özellikle buketler çok tercih ediliyor. Bunlarda da gül buketleri ve papatya buketleri ön plana çıkıyor. Buket çiçekleri mevsimine göre talep görüyor aslında. Saksı çiçekleri de çok tercih ediliyor ama en çok kesme çiçek satılıyor. Fiyatlar da kaliteye ve türe göre değişiyor. 11’li gül buketini 500 TL’ye hazırlıyoruz. Orkidelerin teklisi 500 TL, çift dal olanlar 800 TL. Papatya buketi 300 TL, karışık buket 400 TL. Aslında bütçeye göre hazırlayabiliyoruz. Kalitesine göre fiyatlar değişiyor aslında. Miniler 250-300 TL.  Çiçek Sepetinden de satış yapıyoruz. 380 tane sipariş tanımlanmış durumda şu an yetişemiyoruz.” şeklinde bilgi verdi.

“Anneler Günü bizim en çok satış yaptığımız gün”

Anneler Gününün çiçek satışlarının en çok arttığı gün olduğunu ifade eden Hayal Güçlü, “Cumartesi ve pazar günü çok satış oluyor. Tam günü bizim en çok satış yaptığımız gün oluyor. Çok şükür satışlarımız iyi ama fiyatları yüksek bulup, bizi eleştirenler de oluyor. Biz de çiçekleri mezattan alıyoruz. Eskiden 30 bin TL’lik mal alıyorduk. Şimdi aylık 100 bin TL’lik mal alıyoruz. Sadece o da değil. Saksı masrafları ayrı, Çiçek Sepeti masrafları ayrı, personel maliyeti var. Benim aylık burada 350 bin TL’lik masrafım var. İnsanların bunları da göz önünde bulundurması gerekiyor. Çiçek hayati bir ihtiyaç olmadığı için herkesin tercih ettiği bir ürün değil ama çok şükür konumumuz itibarıyla satışlarımız iyi.” dedi.

“En çok orkide satılıyor”

Kapalı Pazaryerinde hizmet veren Tete Çiçekçilik İşletme Sahibi Said Taşkani de Yalovalıların özel günlerde çiçeğe rağbet gösterdiğini ifade etti. Anneler Gününün sembolü olarak en çok orkidelerin tercih edildiğini aktaran Said Taşkani, “Daha çok orkideler satılıyor. Anneler Günü, Sevgililer Günü gibi olmuyor. Sevgililer Gününde daha çok buketler satılıyor. Anneler Günü’nde de buket gidiyor ama daha çok saksı çiçek tercih ediliyor. Salon bitkileri çok tercih ediliyor. Çeşit olarak da orkide, lilyum, antoryum ve barış çiçeği çok talep görüyor. Fiyatlar da çiçeklerin boyuna ve türüne göre değişiyor. Küçük saksı çiçekleri 50 TL’den başlıyor, 600 TL’ye kadar çıkıyor. En çok sattığım çiçeklerin başında gelen orkidelerin fiyatı ortalama 350-400 TL. Bizim fiyatlarımız Yalova piyasasına göre daha düşük. Biz bilerek düşük tutuyoruz. Herkesin alabilmesini istiyoruz, çünkü alım gücü düşük zaten. En güzel, en kaliteli gülün tanesini 25 TL’ye satıyoruz ama diğer yerler tanesini 75 TL’ye, 100 TL’ye satıyor.” Şeklinde konuştu.

Serap Polat