Yalova’da “Anadolu İmam Hatip Liseleri Tercih Rehberi" yayınlandı

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Yalova özelinde hazırlanan “Anadolu İmam Hatip Liseleri Tercih Rehberi" hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2024 07:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2024 07:17
https://www.yalovahayat.com/

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde LGS'ye göre tercih yapacak öğrencilere Anadolu imam hatip liseleri hakkında bilgi vermek amacıyla "Anadolu İmam Hatip Liseleri İl Tercih Rehberi" yayımlandı.

Öğrenci adaylarına detaylı bilgiler sunuluyor

81 il için ayrı ayrı hazırlanan Anadolu İmam Hatip Liseleri Tercih Kılavuzları öğrencilere Anadolu imam hatip liseleri hakkında detaylı bilgi edinme imkânı sunuyor. Yalova merkezde ve ilçelerde eğitim veren imam hatip liselerini detaylı bir şekilde tanıtan tercih kılavuzu, okullarda uygulanan yabancı dil eğitimi, fen ve sosyal bilimler, ilahiyat, teknoloji, spor, musiki ve görsel sanatlar gibi program çeşitliliklerini ve okutulan dersler gibi bilgileri içeriyor.  Yalova özelinde hazırlanan “Anadolu İmam Hatip Liseleri Tercih Rehberi" hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, tercih rehberinin hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Fen bilimlerinden temel İslam bilimlerine kadar dersler veriliyor

İmam hatip okullarının, toplumun din öğretimi ve eğitimi ihtiyacını karşılama özelliklerine sahip köklü kurumlardan biri olduğunu ifade eden İl Müdürü Akmeşe, “3 Mart 1924 tarihli Tevhid-i Tedrisat Kanuna dayalı olarak kurulan imam hatip okullarının ders müfredatlarında, Millî Eğitim Bakanlığımızın Milli Eğitim Temel Kanunu ile 6287 Sayılı Kanun kapsamında; fen, sosyal, dil, spor, sanat ve kültür dersleri ile birlikte temel İslam bilimlerine ait dersler verilmektedir.” dedi.

“Öğrencilerimizin üniversiteye hazırlanmalarını sağlamak hedefleniyor”

Anadolu İmam Hatip Liselerinde öğrencilerin kendilerini tercih ettikleri bir alanda geliştirmelerine imkân sağlamak amacıyla “Program Çeşitliliği” uygulamasına geçildiğini aktaran Halil İbrahim Akmeşe, “Program çeşitliliği uygulaması ile imam hatip okullarında eğitim alan öğrencilerimizin fen bilimleri, sosyal bilimler, ilahiyat, hafızlık, yabancı dil, sanat ve spor alanlarında daha yoğun eğitim alarak; ilimle bilimi birleştiren eğitim anlayışıyla kendilerini geliştirirken aynı zamanda öğrencilerimizin üniversiteye hazırlanmalarını da sağlamak hedeflenmektedir.” şeklinde bilgi verdi.

“İlimizdeki tüm imam hatip okullarının farklı özelliklerini dikkate aldık”

Anadolu İmam Hatip Liseleri Tercih Rehberi ile öğrencileri ilköğretimden ortaöğretime geçiş sürecinde kendi ilgi, yetenek ve kapasiteleri doğrultusunda tercih yapmalarının amaçlandığını belirten Akmeşe, “Bu amaçla, ilimizdeki tüm imam hatip okullarının farklı özelliklerini dikkate alarak aynı zamanda okullarımızın amaç hedef misyon ve uygulama esaslarını tanımaları için tercih sürecinde öğrenci ve velilerimize yardımcı olması hedeflenerek Anadolu İmam Hatip Liseleri Tercih Rehberi hazırlanmıştır. Tercih Rehberinin hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyor hazırlan tercih rehberinin öğrencilerimize faydalı olmasını diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Yalova’daki Anadolu İmam Hatip Liseleri Tercih Rehberinin Detayları:

https://zehraeksinozlugilkizaihl.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/77/01/771697/dosyalar/2024_07/01135843_tercihrehberi.pdf

Serap Polat