Yalova’da 1620 Litre gübre dağıtıldı

Yalova’da yürütülmekte olan İyi Tarım Uygulamaları kapsamında 2024 yılında uygulamaya konulan ‘Cevizde İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında üretim yapan ceviz üreticilerine yönelik organik gübre dağıtımı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 10:50

Yalova'da, İyi Tarım Uygulamaları çerçevesinde yürütülen ‘Cevizde İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında önemli bir adım atıldı. 2024 yılı itibarıyla başlatılan proje kapsamında, Yalova ilinde ceviz üretimi yapan çiftçilere organik gübre dağıtımı yapıldı. Gübre dağıtımı merkez köyleri ile Altınova ve Çiftlikköy ilçelerinde gerçekleştirdi. Bu kapsamda üretim yapan projeye dahil 10 üreticiye toprak özelliklerini iyileştirmeye yönelik toplamda 1620 litre organik gübre dağıtıldı.

Organik gübrelerin dağıtımı, yerel ceviz üreticilerinin sürdürülebilir tarım uygulamalarını benimsemelerini ve ürün verimliliğini artırmalarını hedefliyor. Bu çerçevede yapılan dağıtım hem çevre dostu hem de sağlıklı ürün üretimi açısından önemli bir katkı sağlıyor. Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, organik gübre kullanımının toprak sağlığı üzerinde olumlu etkiler yaratarak, cevizlerin kalitesini ve verimini artıracağına dikkat çekti.

Organik gübre dağıtımının ardından Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ‘’İlimizde yürütülmekte olan İyi Tarım Uygulamaları kapsamında 2024 yılında uygulamaya konulan ‘Cevizde İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında üretim yapan ceviz üreticilerine yönelik organik gübre dağıtımı gerçekleştirildi. İlimiz merkez köyleri ile Altınova ve Çiftlikköy ilçelerimizde üretim yapan projeye dahil 10 üreticimize toprak özelliklerini iyileştirmeye yönelik 1620 litre organik gübre dağıtıldı’’ ifadelerine yer verildi.

Murat Can Aytemur