Yalova Çınarcık Balıkçı Barınağı fırtınada hasar gördü

Etkili olan sağanak yağış ve fırtına, Çınarcık balıkçı barınağına ağır hasar verdi. Dev dalgalar, konteynerleri, kulübeleri ve balıkçılık malzemelerini denize sürükledi. Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, balıkçılara destek olacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2023 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2023 15:01
https://www.yalovahayat.com/

İl genelinde olduğu gibi Çınarcık ilçesinde de sağanak yağış ve fırtına, balıkçıları zor durumda bıraktı. Fırtınanın şiddetiyle dalgakıranları aşan dev dalgalar, balıkçı barınağının içinde yer alan konteynerleri ve kulübeleri parçaladı. Balıkçılık malzemeleri de dalgalarla denize sürüklenerek kullanılamaz hale geldi. Balıkçılar, büyük maddi hasarla karşı karşıya kaldı.

Balıkçı barınağına gelen Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, balıkçılarla durum hakkında istişarede bulundu. Balıkçıların zarar gören barınağının yeniden eski haline getirilmesi için gereken ne varsa yapacaklarını dile getiren Soyer, “Allah daha beterinden korusun. Şükürler olsun ki can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Balıkçılarımızın yanındayız. Barınağımızı en kısa sürede onaracağız.” dedi.

Balıkçılar da Soyer’e teşekkür ederek, fırtınanın beklenmedik bir şekilde çıktığını, bu tip fırtınalarda yapılabilecek bir şey olmadığını, ancak tedbirli olmaya çalıştıklarını ifade ettiler. Balıkçılar, fırtınanın dinmesiyle birlikte hasar tespit çalışmalarına başladıklarını, en kısa zamanda balıkçılığa devam etmek istediklerini söylediler.