Yalova CHP ön seçim heyecanı! İl Genelde Burçin Tangürek birinci çıktı...

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Örgütü, 4 Şubat Pazar günü Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde düzenlenen ön seçimde bir araya geldi. Parti üyeleri kendilerini belediye de ve il genel de temsil edecek adaylar için sandığa gitti.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 11:07

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Örgütü, 4 Şubat Pazar günü Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde düzenlenen ön seçimde bir araya geldi. Parti üyeleri kendilerini belediye de ve il genel de temsil edecek adaylar için sandığa gitti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova, kendilerini il genel meclisi ve belediye meclisinde temsil edecek adaylar için ön seçime gitti. Büyük bir yoğunluk yaşanan seçime, yaklaşık olarak Yalova Merkez İlçe ve köylerden 2400 kişi katılım sağladı. ‘’Demokrasi şöleni’’ olarak nitelendirilen seçimde CHP Yalova Merkez İlçe Başkanı Kemal Sürel’de hazır bulundu. 

‘’Bu seçim devrim niteliği taşıyor’’

CHP Yalova Örgütü tarafından sevinç ve heyecanla gerçekleşen seçimde Sürel sözlerinde, ‘’Cumhuriyet Halk Partisi Yalova’da, uzun zamandır görülmemiş olan ön seçimi gerçekleştiriyoruz, üyelerimizin katılımı son derece iyi. Yalova Belediye Meclisi ve Yalova İl Genel Meclisi aday adaylarımız, bugün burada tespit edilecek, bu seçim Yalova için uzun yıllar sonra bir devrim niteliği taşıyor, üyelerimizde bu devrime büyük katkıda bulunuyorlar. Bizim amacımız tam olarak buydu, genel başkanımızın dediği gibi örgüt çok önemli, bizler de örgüte dayalı seçim yaptığımızdan dolayı çok mutluyuz, herkes için hayırlı uğurlu olsun’’ ifadelerine yer verdi. 

"Fabrika ayarlarımıza dönüyoruz’’

Pazar günü gerçekleştirilen ön seçimde, hali hazırda Belediye Meclis üyeliği yapan Burçin Tangürek, İl Genel Meclisi aday adayı olan isimler arasında yer aldı.

Sözlerine ‘Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisidir’ diyerek başlayan Tangürek devamında ise bu seçim ile birlikte CHP Yalova Örgütü’nün fabrika ayarlarına döneceğini belirtti ve sonrasında, ‘’Çok uzun zamandır özlemiş olduğumuz sandık, il genel meclisi ve belediye meclisi adaylarımızı belirlemek için bugün Yalova’da. Burada adeta bir demokrasi şöleni yaşanıyor. Yalova Merkez ve köyler olmak üzere yaklaşık 2300-2400 kişiden oluşan üyelerimiz bugün sandıkta oy kullanıyor. Burada çok büyük bir kalabalık var, bu yoğun katılım bizler için çok önemli. Yalova Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyelerimizin teker teker belirlenmesi ve sahaya çıkarak çalışmalara başlaması adına çok heyecanlıyız. Belediye başkan adaylarımızı belirlemiştik, bugün de onların oy potansiyeline destek verecek önemli, liyakatli meclis üyelerimizi belirliyoruz. Bu konuda yönetimlerimize çok teşekkür ediyoruz, özlenen demokrasiyi Yalova’ya getirdiler’’ açıklamasında bulundu.

‘’Talep çok fazla’’ Parti üyeleri oy vermeye gün boyunca devam ederken, Hali hazırda Belediye Meclis Üyeliği görevini sürdüren, CHP Yalova Kadın Kolları Başkanı Meryem Ataç, Belediye Meclisi’ne yeniden aday adayı olan isimler arasında yer aldı.

Ataç sözlerine başlarken ilk olarak, ‘’Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin, İl Genel ve Belediye Meclisi üyelerini belirlemek adına burada toplandık’’ dedi ve devamında ‘’Tüm üyelerimizin oy kullandığı bu ön seçimde, her zaman onur duyduğum demokrasiyi, yaşamalıyız ve yaşatmalıyız konusunda, önemli bir şölene imza atıyoruz. Talep çok fazla, sabahtan şimdiye gelen üyelerimizin yoğunluğu ile ilgili memnuniyetimi dile getiriyorum. Sandıktan kim çıkarsa CHP Yalova olarak yola onlarla devam edeceğiz’’ ifadelerine yer verdi.

Seçim sonuçları

Gerçekleştirilen ön seçim sonuçlarına göre Cumhuriyet Halk Partisi’ni Yalova İl Genel Meclisi’nde Burçin Tangürek birinci çıkarak bayrağı teslim aldı. İkinci sırada Zeynel Şahin olurken eski il başkanı Muttalip Tunç üçüncü oldu. Cem İnci ve İsmail Mutlu 368 eşit oy aldı. Anıl Dinçer'de  352 oy alarak beşinci oldu.  Yalova Belediye Meclisi adaylarında  ise en yükek oyu alan Melike Tomris Önder oldu. Daha sonra sıralama şu şekilde oldu; Meryem Ataç, Cihan İsmet Yıldırım, Cem Karadağ, Filiz Demir, Sefer Keskin, Mustafa Aslan.

Murat Can Aytemur