Yalova’da İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilmesi planlanan Bonsai Müzesi projesi adına Japonya Başkonsolosu Kasahara Kenichi ile görüşmr düzenleyen Bonsai Sanat Galerisi ve Atölyesi Yürütme Kurulu Üyeleri, iş birliği olanaklarını ve şartlarını değerlendirdiler.
Gerçekleşen ziyarette, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, Bonsai Sanatçısı Hasan Şimşek ve proje heyeti, Başkonsolosluk Kültür Ateşesi Nomura Takeshi ile bir araya geldiler. Ziyaret kapsamında, Yalova Bonsai Sanat Galerisi ve Atölyesi projesi hakkında bilgi veren heyet, Japonya ile kültürel ve turistik ilişkilerin geliştirilmesi için ortak çalışmalar yapılmasını önerdi. Projeye gösterdikleri ilgi ve misafirperverlik için Japonya Başkonsolosu Kasahara Kenichi’ye teşekkür eden heyet, iki ülke arasındaki dostluğun pekişmesini temenni etti. Ziyaretin anısına Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ve Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz tarafından Japonya Başkonsolosu Kasahara Kenichi ve Başkonsolosluk Kültür Ateşesi Nomura Takeshi’ye de birer bonsai hediye edildi.
Yalova Bonsai Müzesi projesi, Türkiye’nin ilk Bonsai Müzesi olma özelliği taşıyor. Proje kapsamında, Kadıköy Belediyesi tarafından 25 yıllığına tahsis edilmiş olan bin 800 metrekarelik arsada, minyatür ağaç sanatının sergileneceği bir müze ve atölye kurulması planlanıyor. Projenin hayata geçirilmesi için İspanya’daki Barcelona Bonsai Collection gibi örneklerin incelendiği belirtildi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Yalova’nın bonsai sanatının merkezi haline gelmesi ve yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmesi hedefleniyor.
Yalova Bonsai Sanat Müzesine KASAHARA Kenichi'den destek
Murat Can Aytemur