Yalova Bonsai Müzesinin binası 2 ay içinde tamamlanacak

Yalova, Türkiye’nin ilk ve tek Bonsai Müzesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, müzenin çalışmalarının hızla devam ettiğini ve 29 Ekim’in 100. yılında 3. Uluslararası Bonsai Sempozyumu’nun düzenleneceğini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2023 12:11
https://www.yalovahayat.com/

Yalova İl Özel İdaresi tarafından kurulacak olan Yalova Bonsai Müzesi, Türkiye’de bir ilk olmaya hazırlanıyor. Bu anlamda ülkede başka Bonsai Müzelerinin de açılmasında öncü görevi üstlenecek olan müzenin çalışmaları hakkında bilgiler veren Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, müzenin bu anlamda çok önemli bir misyona sahip olduğunun altını çizdi. Soygüzel, müzenin inşaat işlerinin iki ay içinde tamamlanacağını ve ardından tefrişatına başlanacağını ve sonrasında ise ağaçların getirileceğini söyledi.

Soygüzel, ayrıca Japonya Başkonsolosluğu ile iş birliği içinde 29 Ekim 2023 tarihinde 3. Uluslararası Bonsai Sempozyumu’nun gerçekleştirileceğini duyurdu. Soygüzel, “Bu sempozyumda 29 sanatçı 100 eser konulu bir sergi açacağız. Ayrıca önümüzdeki yıl Türk-Japon dostluğunun 100. yılı olması münasebetiyle sanat galerisi ve atölyemizin açılışını da buna endeksleyerek birlikte yapacağız” dedi. Bonsai Müzesinin Yalova’ya ve Türkiye’ye büyük bir katkı sağlayacağını belirten Soygüzel, “Bonsai sanatını tanıtmak ve yaygınlaştırmak için bu projeyi başlattık. Bonsai hem doğayla hem de kültürle bağlantılı bir sanattır. Bu sanatın ülkemizde gelişmesi için çalışacağız” diye konuştu.