Yalova Bit Pazarı’na olan talep günden güne artıyor

Yalova Bit Pazarı, ikinci el ve sıfır ürün satışları ile Yalovalıların gözde pazarları arsında yer almaya kaldığı yerden devam ediyor. Her Perşembe Yalova Kapalı Pazar Yeri’nde kurulan Bit Pazarı bu hafta da yoğun ziyaretçi akımına uğradı.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 21:16
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 21:16

Yalova’nın en popüler pazarlarından biri olan Bit Pazarı, her Perşembe hem ikinci el hem de sıfır ürün satışlarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Yalova Kapalı Pazar Yeri’nde kurulan pazar, bu hafta da yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. Yalovalılar, Bit Pazarı’nda her türlü ürünü bulma fırsatı yakalıyor. Antikacılardan, el yapımı ürünlere, giyimden ev eşyalarına kadar geniş bir yelpazede satışlar yapılıyor. Ziyaretçiler, hem uygun fiyatlarla alışveriş yapma imkanı buluyor hem de farklı ürünleri keşfetme şansı yakalıyor. Okulların açılması ve havaların serinlemeye başlaması ile birlikte çok sayıda vatandaş, uygun fiyatlı giyim ürünlerini incelemek adına pazarı ziyaret etti.

Uygun fiyata geniş yelpaze

Mağazaların yarı ve hatta daha düşük fiyatına satılan ürünler sayesinde vatandaşlar, bütçeleri sarsılmadan ihtiyaçlarını karşılamış oldu. Kimisi çocuğu için oyuncak bakarken kimisi de musluk tamiri için gerekli alet-edevat arayışına koyuldu. İkinci el ürünlerin yeniden değerlendirilmek üzere sergilendiği bu pazar, çevre dostu bir alternatif olarak vatandaşlar üzerinde hem ekonomik hem de ekolojik bir farkındalık yaratıyor.

Vatandaşlar burada, gereksiz tüketimden kaçınarak; kullanılmış kaset, oyuncak, enstrüman ve kitap gibi ürünleri satın alarak hem tasarruf yapıyor hem de doğal kaynakların korunması yönünde katkıda bulunuyor. Önümüzdeki haftalarda da yoğun ilgi görmesi beklenen Yalova Bit Pazarı, her hafta genişleyen ürün yelpazesi ile vatandaşların gözde Pazar yerleri arasında başı çekmeye devam ediyor.

"Hem ekonomik hem eğlenceli’’

Pazara alışverişe gelen bir vatandaş, her hafta pazarı ziyaret ettiğini ve her geldiğinde de mutlaka bir şeyler almadan gitmediğini söyledi. İnsanların müthiş bir tüketim çılgınlığına kapıldığını ve yüksek fiyatlara alışveriş yaptığını ifade eden vatandaş sözlerinde, ‘’Alışveriş yapmadan duramamak sanırım çağımızın hastalıkları arasında yerini aldı. Kendimi de bu grubun içerisinde görüyorum bu arada. Ancak mağazalara veya antikacılara dünya kadar para harcamak yerine, gelip Bit Pazarı’na eğlenmeyi tercih ediyorum.

Burası gerçekten de hem eğlenceli hem de ciddi anlamda ekonomik. Çocukluğumuzun oyuncaklarını görüp mutlu oluyorum veya da eski kasetler karşıma çıktığında yüzümde bir gülümseme oluşuyor. Pazarımızı seviyoruz, herkese hayırlı alışverişler esnaflarımıza da bol kazançlar diliyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Murat Can Aytemur