Yalova Belediyesi binası yıkım işi ihalesi gerçekleşti

Yalova Belediyesi’nin yıkım işinin ihalesi 6 firmanın katılımı ile gerçekleştirildi. İhaleyi kazanan firma ise Yalova Belediyesi tarafından ilerleyen süreçte kamuoyuna açıklanacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2023 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2023 14:23
https://www.yalovahayat.com/

Depreme dayanıksız olan Yalova Belediyesi’nin binası hakkında meclis oy birliği ile yıkım kararı almıştı. Ardından binanın yıkımına yönelik ihale şartnamesi hazırlıklarına başlandı. Binanın yıkım ihalesinde Yalova Belediyesi tarihinde hiç görülmeyen bir yöntem uygulandı. Bina yıkım işi binadaki ekonomik değere sahip metaller karşılığında ve belediyeye 1 milyon 900 bin TL muhammen bedelle ödeme yapılması karşılığında ihaleye çıktı. İhale 15 Kasım 2023 Çarşamba günü saat 14.00’de Yalova Belediye Binası ihale salonunda gerçekleştirildi. Oluşturulan ihale komisyonuna Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk başkanlık etti. 6 firmanın katıldığı ihalede belediyeye en fazla ödeme yapacak firma ihaleyi kazanacak. Kapalı zarf usulü ile gerçekleşen ihaleyi kazanan firma ise yapılacak son bir inceleme sonrasında kesinleşecek. Yalova Belediyesi yıkım işini kazanan firma Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk tarafından kamuoyuna duyurulacak.

İhalede uygulanan yöntemin Yalova Belediyesi tarihinde bir ilk ve hatta bundan sonrası için de bir kilometre taşı teşkil ettiğini dile getiren Tutuk, “Biz yaptığımız her işte olduğu gibi Yalova Belediyesi’nin binasının yıkım işinde de kamu yararı gözettik. İhalede hem belediye binamızı yıktıracak, hem de kasamıza hatırı sayılır bir oranda gelir kazandıracağız. Eskiden olsa binanın yıkımı için belediye kasasından para çıkardı. Ama artık bu devir kapandı” dedi.