Yalova Belediye Başkanı Tutuk: ilk projesini Yalova Hayat’a açıkladı: “Karizma İş Merkezi’nin 2. Katını kütüphane yapacağım

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, yeni belediye binasının inşası sonrasında Karizma İş Merkezi’nde ki belediye birimlerinin olduğu 2. katı 24 saat açık kalacak bir kütüphaneye dönüştürüleceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 11:55
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk seçimi kazanıp yeniden göreve gelmesi durumunda hayata geçireceği önemli bir proje ile ilgili bilgi verdi. Yalova Belediye binası depreme dayanıksız bulunması sonrasında boşaltılmış ve birimler Karizma İş Merkezi’nde belediyeye ait katlara taşınmıştı.

Ardından da Yalova Belediye Binasının yıkımına başlandı. Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk yeni dönem projelerinden birisini de Yalova Hayat Gazetesi vasıtası ile ilk kez Yalova Kamuoyu ile paylaştı. Tutuk, yıkılan binanın yerine yeni binanın yapılması sonrasında Karizma İş Merkezi’ndeki katların kütüphaneye dönüştürülmesini içeren bir projenin hazır olduğunu ifade etti. Tutuk, “Biz her zaman geleceğimizin teminatı gençlerimizdir dedik. Gençlerimizin kütüphanelere ihtiyacının olduğunu ve bu konuda ilimizde eksiklik olduğunu da biz biliyoruz. Karizma 2. Katta 2 bin 400 metrekarelik bir alanda belediyemiz bulunuyor. Yeni binamızı yapıp oraya geçtiğimizde Karizma iş merkezinin 2. Katının tamamını kütüphane yapacağım. Burası 24 saat açık olacak. Bununla da yetinmeyeceğiz. Rüstempaşa Mahallesi’nde, Adnan Menderes Mahallesi’nde, GOP Mahallesinde ve İsmet Paşa mahallesinde kütüphane yapacağız. Gençler artık kütüphane için hiçbir yere ücret ödemeyecekler. Belediyemizin güvencesinde, sıcak ortamında çorbaları da belediyeden olacak şekilde burada çalışma yapabilecekler. Geleceğimizin teminatı gençlerimize en uygun şartları oluşturacağız”