Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk "Yıllardır dokunulmayan yerlere dokunmaya devam ediyoruz"

Yalova Belediyesi ekipleri, Yalova’nın nostalji noktalarından biri olan Mesire Yolu Sokak ile Gezi Yolu Sokak’ı birbirine bağlayan yaya köprüsünü yeniledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2023 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2023 11:44
https://www.yalovahayat.com/

Mesire Yolu Sokak ile Gezi Yolu Sokak’ı birbirine bağlayan yaya köprüsünün yenileme çalışmasının tamamlanmasının ardından Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ve AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü yerinde incelemelerde bulundu.

Yalova Belediyesi yıllardır unutulan Safran Deresi’nin Şehit Ömer Faydalı Caddesi ile Turan Koçal Caddesi arasındaki kesiminde bir süre önce çalışma başlatmıştı. Öncelikle dere yatağını çevreleyen yatak elden geçirilerek sil baştan yenilenmişti. Bu çalışma dere üzerinde yer alan köprünün yenilenmesi ile sürdü. Yalova Belediyesi ekipleri tarafından belediye imkanlarıyla neredeyse sil baştan yapılan köprü hem daha güvenli bir hale geldi hem de Yalova’ya yakışan bir görünüme kavuşturuldu. Tamamlanan çalışmaları yerinde incelemek üzere AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü ile birlikte bölgeye giden Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, belediyenin ilgili birim müdürlerinden burada bilgiler aldı. 

Şehrimiz güzelliğine güzellik katmak için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Tutuk, “Bizler için en önemli etken hemşehrilerimizden gelen talepleri yerine getirmek ve bununla birlikte tespit ettiğimiz alanlarda çalışmalar yapmak. Şehrimizin en güzel alanlarından biri olan lokasyonda dere kenarında bulunan alanlar ekiplerimiz tarafından yenilendi. Yenileme çalışmalarında deck oturma birimleri, saksılar, dekoratif sokak aydınlatmaları ile dere içi aydınlatmalar yapıldı. Bu çalışmaların yanında Yalova’nın nostalji noktalarından biri olan Mesire Yolu Sokak ile Gezi Yolu Sokak’ı birbirine bağlayan yaya köprüsünü atıl olan görüntüsünden kurtararak güzel bir görünüme kavuşturduk. Yıllardır dokunulmayan yerlere dokunmaya devam ediyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmaların hepsinin vatandaşlarımız tarafından beğenilmesi ise bize mutluluk veriyor” dedi.